תלוי בחוזה

  • דחוף- חתונה במצב הבטחוני
    מתחתנת | 31/12/2008 14:38

    אני אמורה להתחתן ביוום רבעי באולם באיזור הדרום. כיום, פיקוד העורף לא מאפשר לערוך שם אירועים בשל המצב. כשפניתי לבעל האולם על מנת למצוא אולם חלופי, אמר כי יתבע אותי על הפרת חוזה. אמר כי רק ביום ראשון (שלושה ימים לפני האירוע) ידע אם אפשר לערוך חתונה. הזמן הזה אינו זמן סביר כלל למצוא אולם, מה גם שבטח יהיו עוד אירועים שמבוטלים ומחפשים. שאלתי היא- האם במצב כזה מותר לי לבטל את האירוע? האם זה נחשב נהפרת חוזה? לציין, כי בעל המקום אמר כי יתבע אותי אם אבטל. מה לעשות משפטית?.?

    • תלוי בחוזה
      ט | 31/12/2008 17:18

      אין זכות אוטמטית לאף אחד מהצדדים בביטול החתונה. זה תלוי לחלוטין בחוזה הספציפי שחתמתם עם בעל העסק. יש חוזים המאפשרים ביטול, יש כאלה שלא. הכל טמון באותיות הקטנות. שיהיה במזל טוב בכל מקרה.

    • סיכול חוזה
      עו"ד שרון עזרא | 31/12/2008 18:14

      שלום רב אם האירוע נמנע משיקולים בטחוניים שאינם תלויים בך, מדובר ב"כוח עליון", המצדיק לדעתי ביטול חוזה ללא פיצוי. תוכלי לפנות לפורום חוזים לסיוע נוסף בכל מקרה- שיהיה בשעה טובה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • סיכול חוזה- לא בביטול מראש
        ט | 01/01/2009 15:50

        היא מבקשת ביטול מראש של החוזה. זה לא המצב בטענת כח עליון. לא ניתן להשתמש בסעיף הזה של סיכול לביטול מראש של חוזה. סעיף סיכול כזה טוב רק בדיעבד כשהחוזה כבר הופר. למשל אם ביום שני עדיין לא יהיה ניתן לקיים את החתונה, אבל ביום שלישי, ביום בו חתונתה אמורה להתקיים, כבר יהיה אפשר לחגוג- הטענה שלה שביטלה מראש עקב כח עליון לא תתקבל. כך שמומלץ לבדוק את החוזה עצמו