הפניית שאלה

  • דמי ביטוח לאומי רטרואקט' מ-1999 מהכנסה פסיבית
    יצחק מודן | 15/12/2008 18:20

    אני עובד שכיר במשרה מלאה מזה 25 שנה ומשמש כמנכ''ל של 2 חברות עם 300 עובדים מזה 13 שנים.מקדיש 350 ש עות בחודש-מה לעשות. ב-1998 קיבלתי רשיון ביטוח ואז ביצעתי עבור כל העובדים ביטוחים באמצעות מפקח מנורה וקיבלתי עמלות כי הרי קיבלתי את הרשיון. ב-1999-2000 ו-2001 העמלות היו כ-120000 ש''ח כל שנה ואילו מ-2002 זה כ-39 אלף ש''ח בשנה. מאז 2000 לא עסקתי כעבודה בביטוח ויש לי רק עמלות מביטוחים פנסיות של עובדים כי הרי אני בעצם קוטף קופון ולא עובד בשביל זה. במקרה הגיע לי שומה מביטוח לאומי(כל השנים שילמתי מ''ב מ ומע''מ) רטרואקטיבית מ-1999 וזה הגיע ל-95000 ש''ח+60000 ש''ח קנסות. השתגעו. למעשה לא עבדתי עבור זה ואינני סוכן ביטוח אלא קטפתי עמלות על עבודה שביצעתי עד 2000 בערך 6 שעות בשבוע לבנית התיק של ביטוחי עובדיי ומאז 2000 אינני עוסק בכך אלא עובד 350 שעות(אם יש דבר כזה בחודש). אני בהלם ומבקש לקבל ייעוץ משפטי ממי שיכול לתרום ל פתרון בעייתי אפילו ע''י עיצות יצירתיות .מה עוד שמצבי הכלכלי ממש קשה. אני מוכן לשלם אבל סכום ממש קטן שאני יכול לעמוד בו. מה לעשות רבותיי בני עמי? מה ניתן לעשות ואיך לתקוף את הבעיה בביטוח לאומי ??

    • הפניית שאלה
      עו"ד תמר פישהוף | 16/12/2008 13:56

      אנא הפנה את שאלתך לפורום דיני ביטוח לאומי,שם יוכלו לעזור לך יותר. הקישור נמצא בצד ימין של דף הבית. עו"ד תמר פישהוף מנהלת פורום זכויות אדם