הפניית שאלה

  • שאלה דחופה אשמח לעזרה !!!
    אריה | 09/12/2008 22:47

    אני נכה ואישתי עזבה את הבית לפני חודש. היא היתה מנהלת את הכספים בבנק למרות שרוב הכספים נכנסו לבית מקצבאות שלי ומפיצויים שקיבלתי. כשהאשה עזבה את הבית היא הוציאה סכומי כסף גדולים מהבנק ללא ידיעתי. אתמול כשהלכתי לבנק וביקשתי להוציא כסף לעו"ד 30.000 ש"ח, זה עורר תמיהה אצל מנהלת הבנק והיא מיד התקשרה לאשתי לשאול אותה אם זה בסדר. למרות שגם אני שותף בחשבון בדיוק כמוה. (רק שהיא זאת שהיתה נוהגת להתעסק עם הבנק). בטלפון הזה של מנהלת הבנק היא סיבכה אותי ואישתי נתנה הוראה בבנק הזה ובעוד בנקים נוספים לא לאפשר לי להוציא כסף. מנהלת הבנק נתנה הוראה שאסור לאף אחד מבני הזוג להוציא לבד כסף מהבנק ונדרשים שתי חתימות שלי ושל האישה. היא אמרה שזה מה שנהוג לעשות במקרה של גירושין. השאלות שלי הן: 1. האם מנהלת הבנק היתה מוסמכת להתקשר לאשתי ולחשוף בפניה פעולה שאני עושה? 2. האם מנהלת הבנק מוסמכת על דעת עצמה להגביל אותי מלהוציא מהחשבון כספים שהם שלי? 3. האם מנהלת הבנק מוסמכת למנוע ממני ביצוע פעולות בחשבון ולהתנות אותם בחתימה של אשתי? 4. אם אתן לעו"ד שלי צ'ק האם מנהלת הבנק חייבת לפרוע אותו? או שהיא תחזיר את הצ'ק בגלל שאשתי לא חתומה עליו?

    • הפניית שאלה
      עו"ד תמר פישהוף | 10/12/2008 10:35

      אנא הפנה את שאלתך לפורום דיני בנקאות, שם יוכלו לעזור לך יותר. עו"ד תמר פישהוף מנהלת פורום זכויות אדם

    • אתה צריך ייעוף דחוף
      שולי | 30/12/2008 17:08

      אשמח לשוחח איתך לגבי הזוכיות שלך ביי שולי אני במייל peac12@walla.co.il