למה שלא תעשי תואר 2 בפסיכולוגיה

  • הסבה למשפטים לאחר תואר קודם
    כ | 09/12/2008 13:11

    שלום לכולם, למדתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני שוקלת לעשות הסבה ללימודי משפטים. יש לי כמה שאלות ואשמח אם תפרטו כמה שיותר.... 1) האם יש תחומים משיקים לנושא של פסיכולוגיה ואם כן מהם? 2) עד כמה הלימודים עמוסים? המערכת היא גמישה? ניתן לצמצם ימים ולשלב עם זה עבודה? 3) עד כמה השוק ב-א-מ-ת מוצף וקשה למצוא עבודה? או שבכל זאת כולם משתלבים בסופו של דבר? 4) האם תואר קודם יהווה יתרון או שזה בכלל לא קשור ועלול אפילו להקשות? (אובר קוואליפייד למשל..) 4) מה השכר למתמחים ואחר כך בעבודה בפועל? תודה!

    • למה שלא תעשי תואר 2 בפסיכולוגיה
      נויה | 11/12/2008 08:50

      נשמע הרבה יותר מעניין ובטוח יותר מתגמל מעו"ד. יקח לך פחות זמן והרבה יותר משתלם.. לימודי המשפטים לא כ"כ מפרכים ולא צריך להיות גאון הדור על מנת לעבור אותם בציונים יפים גם עם שילוב של עבודה בחצי משרה ואפילו משרה מלאה (אם בחרת ללמוד במכללה ישנם מסלולי ערב ודו יומיים וכל מיני אופציות וגיוונים)... אבל בכל זאת מדובר בהשקעה של 3 וחצי שנים לכל הפחות בהן תהיי נתונה ללחצים אותם את כבר מכירה מהתואר ה 1 שלך בפסיכולוגיה.. מבחנים עבודות הגשה קריאה מרובה וכו'.. בסופו של יום תצטרכי לחפש מקום להתמחות בו... הליך לא פשוט בכלל שכן השוק מוצף, המאמנים מנצלים זאת ושכר המתמחים גובל במינימום ומטה.. היחס בד"כ גרוע וזו שנה מאוד מאוד קשה, לאחר מכן מסע הלימודים לבחינות ההסמכה בלשכת עוה"ד...בכתב ובע"פ.. ואם הכל הכל עבר בשלום, (מה שסביר להניח שיקרה אחרי כ- 5 שנים) את יוצאת לשוק העבודה וה-כל כדי להתחיל במשכורת של 5 - 7 אלף שקל ברוטו.. במשרד ממוצע..... וגם על המשרה הזאת תצטרכי להילחם בשיניים כי יש עוד כמה עשרות אלפי עו"ד מובטלים.. :) אל תתבאסי, יש לך כבר תואר 1 במשהו מצויין, תעשי תואר 2 תוציאי רישיון לעסוק כפסיכולוגית, ותשאירי לנו עוה"ד כמה שעות יעוץ בשבוע להגיע אלייך, לשלם לך, ולספר לך את כל מה שעובר עלינו או עבר ב 5 השנים האחרונות................................. :) בהצל-חההההההההה!