החלפת ייצוג

  • מעבר מעורך דין לעורך דין הכיצד?
    אלונה | 30/08/2008 00:47

    אינני מרוצה מהתפקוד של עו"ד בנושאי משפחה? שילמתי כבר כמעט את מלוא התשלום בגין תביעת המזונות? מה הכללים למעבר מעו"ד אחד לשני? מבחינת כל הניירת, המסמכים? וכיצד אני מתחשבנת עם עו"ד הנוכחי שהרי אני רק בתחילת התהליך ?

    • החלפת ייצוג
      עו"ד דוד צורי | 02/09/2008 11:57

      אין מגבלה על החלפת הייצוג. אמנם בכללי האתיקה ישנם כללים 27 ו- 28 המגבילים את החלפת הייצוג אך כללים אלו בוטלו למעשה ע"י בג"צ. כל שיש לעשות הוא שעוה"ד החדש יודיע לעוה"ד הישן על העברת הייצוג אליו. מבחינת התשלום הדבר תלוי בהסכם שכר הטרחה עליו חתמת עם עוה"ד. יתכן ולפי ההסכם הוא זכאי למלוא הסכום ויתכן שלא. זהו חוזה והסכמת הצדדים היא זו שקובעת. ניתן כמובן לבוא עימו בדברים ולנסות להציע לו קודם שהתיק יועבר לאחר אם יסכים להחזיר חלק משכר הטרחה.