למיטב ידיעתי

  • בקשת עזרה בתביעה קטנה שהועברה לבית משפט השלום
    איתמר ש. | 06/08/2008 18:51

    שלום. אנימבקש את עזרת קהילת עורכי הדין, הגשתי תביעה קטנה בגין נזקי שביתת המרצים. הנתבעים שלי הם ועד סגל בכיר והאוניברסיטה. כל הפרטים על התביעה (כולל כתב התביעה וכתבי הגנה) נמצאים בבלוג שלי לעיון. התביעה הועברה לבית משפט השלום, ומכיוון שאני חסר השכלה משפטית ואין ברשותי כסף זמין להשקיע בעו"ד - אני מחפש עזרה בקרב קהילת עורכי הדין. לדעתי יש פה קייס, וקייס מוסרי שהרי השובתים ניצלו לרעה את זכות השביתה ופגעו בציבור חלש, ללא זכות או יכולת להגן על עצמו וכל זאת בזמן שהשובתים אינם משלמים כל מחיר (הם המשיכו לקבל את רוב המשכורת). בנוסף לצידוק המוסרי - יש את עניין הפירסום. התביעה הזו תעניין עשרות אלפי סטודנטים במקרה ואזכה. בכל אופן, אלה שתי בקשותי הצנועות : -מי שחושב שיוכל לעזור, אנא פנו אלי. -מי שלא, בבקשה תפיצו את בקשתי או את כתובת הבלוג, אולי כך אגוע לאנשים שיהיו מוכנים לעזור. תודה על הקדשת הזמן, וסליחה אם פירסמתי במקום לא מתאים.

    • למיטב ידיעתי
      אורן | 06/08/2008 23:18

      הזכות לשבות נגד הזכות ללמוד עומדות הכף ולא בטוח כי הזכות ללמוד קודמת, במיוחד עם השביתה חוקית ואיננה הפרה של צו מניעה. תביעה כזו צריכה להיות ייצוגית ובלי עו"ד חבל לך על הזמן. שיהיה בהצלחה.

      • תודה ושאלה.
        איתמר | 07/08/2008 20:24

        תודה על התגובה. מה בדבר עוולת הרשלנות? גם שהשביתה חוקית (ואני טוען לאורך כל הדרך שהיא חוקית) אין גבול למה שמותר לעשות? גם השביתה שדובר עליה בנמל אשדוד היתה חוקית. תודה.

        • תשובה
          אורן | 08/08/2008 19:12

          כמו שאמרתי, יש כאן 2 אינטרסים על הכף - אין שחור ולבן, אם תשכנע יותר אולי יש לך סיכוי אבל לפני התביעה הנזיקית תזכור שיש להם זכות חוקית לשבות וזה מקטין את האפשרות לעילה נזיקית בנסיבות מסויימות. (שביתה חוקית, הודעה מוקדמת וכדומה). בתביעה נזיקית יש צורך למצוא חובת אחריות מושגית וגם קונקרטית. אינני חושב שיש חובה, התחייבות של המרצים כלפיך אלא כלפי מוסד הלימוד - אך כאמור כנגד חובה זו זכותם לשבות. לעומת זאת, יש למוסד הלימודים חובה כלפיך ולכן, אם אתה רוצה לתבוע מישהו בנזיקין, זה את מוסד הלימודים שלא הסתדר עם המרצים או נכשל בהתנהלותו באופן שגרם לך נזק. המוסד ישים את המרצים כצד ג' בתביעה (דבר שגם ייסבך אותה יותר, אגב אתה יכול לתבוע את שניהם וחלוקת החבות תידון במשפט אם יש חבות) אך זכור, שזכות השביתה תהיה הגנה טובה למרצים והמוסד יטען שאין לו שליטה עליהם מאחר שיש להם זכות לשבות ולכן לדעתי, חבל לך על הזמן. תעדכן פה מה יצא מזה. יש סיכוי שהנושא יועבר לבית הדין לעבודה או לביהמ"ש שלום, דבר שיסבך יותר ושם בטוח אתה צריך עו"ד. הסיכוי היחיד שלך זה למצוא פגמים בשביתה החוקית, כלומר שהשביתה החוקית נעשתה שלא כדין - שלא בפרוצדרה המקובלת ואז יתכן שתצליח להוציא משהו. אני מבין את כאבך אך אם היית במקומם - היית ממשיך לעבוד בשכר נמוך? איזה אינטרס ציבורי יש לביהמ"ש לדכא שביתה? זה לא הדבר היחיד שקובע אבל גם על זה חושבים.