מבחינה פסיכולוגית חכם יותר להשאיר את הילד עם האמא

  • מה אתם אומרים: "חזקת הגיל הרך" - יש בה ממש?
    אשר- טובת הילד | 04/05/2008 17:55

    הוועדה לבחינת ההיבטים המשפטיים בגירושין המליצה לבטל את החזקה - קמו מלומדים (ראו האינטרנט מוצף) והחלו מדברים לא מעט על הכוח שהדבר ייתן לגברים ב"מערכה" נגד נשים. אני לא מבין משהו: האם המצב הקודם, בו לאם יש חזקה מיידית - לא היה המקוממת פה? די לקרוא את דעות המלומדים המצוטטים בכתבה שפורסמה בגלובס כדי לרתוח: איפה זכויות הגבר פה? ממתי אמא היא יותר טובה לילד הרך: כי ככה נוהגים בכל העולם? מה דעתכם?

    • מבחינה פסיכולוגית חכם יותר להשאיר את הילד עם האמא
      תוניסיה | 05/05/2008 00:26

      הילד בגיל הרך זקוק לאמא הרבה יותר מאשר לאבא. הילד (ולא שמנה האם זה בן או בת) קשורים מבחינה רגשית הרבה יותר לאמא. לא בכדי קבעו מומחים חד משמעית בכל העולם כי יש להעדיף להשאיר את הילד עם האמא כל עוד האמא מסוגלת לטפל בילד. הילד מתרגל לאבא עם הזמן, אבל אינו מרגיש אותו כמו את האמא מהתחלה. יש המון חכמה וניסיון בהחלטה שאמא עדיפה תמיד!!! אין כמובן לזלזל באבא, אבל אם האמא קיימת והיא בסדר ומסוגלת לטפל בילד , האמא יכולה לענות לצרכיו של הילד, פיזים ורגשיים הרבה יותר טוב מהאבא. חוץ מזה, בינתיים האבא יכול לקחת את הזמן למצוא לעצמו חברה אחרת, כך שעל מה מתלוננים? התינוק עם האמא- טוב לו. האמא עם ילדה- טוב לא. האבא עם בחורה חדשה- טוב לו. לכולם טוב!

      • על מה את מדברת?
        אפגניסטן | 06/05/2008 22:44

        יותר טוב להשאיר ילד עם אמא? איפה האבא בדיוק? זו הבעיה עם הנשים של היום: הן רוצות שיוויון רק איפה שמתאים להן.מקומם אותי מה שכתבת. כשזה עוזר להן: אז צריך להיות שווים, כשזה הורס אבות ומשפחות - אז האמא טובה יותר. יש להחליט חד משמעית ושיווינית: כמו שעשה ביהמ"ש בזו הפעם: האם גבר שווה לאישה או לא. אם הוא שווה - אז בהכל: וגם לעניין טובת הילד בעניין חזקת הגיל הרך. ולעניין הערתך האחרונה, בושי לך גבר שלוקחים לו את הילד - לא רוצה אף אישה יותר ידיעתך

        • בושי לי?
          תדג'יקיסטאן | 06/05/2008 23:05

          מה הקשר לשיוויון? לא מדובר כאן בשכר שווה לעובד ועובדת- מדובר כאן בטובתו הבלעדית של הילד. אין כאן מקום לשיוויון ולכל השטויות הפמיניסטיות האלה. הדבר היחיד שעומד על הפרק הוא הילד- והיכן מבחינה פסיכולוגית ורגשית עדיף לו להתחיל את חייו. זה הכל. ולא אחזור כאן על מה שכתבתי בהודעה הקודמת לעניין הקשר הרגשי שנוצר לילד עם האמא בשנותיו הראשונות. לאבא יש מקום בהחלט שווה במערכת. מבחינתי שהילד יגדל אצל האמא (אם שני ההורים לא יכולים לגדל אותו ביחד) ושאבא יראה אותו כל הזמן. אבל זה בתנאי שהאבא בנאדם נורמלי ורציונלי, ושבני הזוג חכמים מספיק כדי להיפרד יפה ולא לעשות מלחמות עולם שלישיות. במידה ויש מלחמה אז האבא יראה את הילד כשהדבר נוח לשני הצדדים, ואם הילד מספיק גדול אז שיחליט בעצמו מתי הוא רוצה לראות את האבא. לא ממש שמתי לב שהאבות שנלחמים על חזקת ילדים או על הסדרי ראייה, שוכחים שיש נשים בעולם. לא יודעת על איזו פלנטה אתה חיה, אבל אצלנו בתדג'קיסטאן התאבון של הגברים ממש לא פוחת, אם לא גודל אחרי הגירושים בעקבות החופש החדש!!!