אי ביצוע הפרשות לפנסיה

  • אי תשלום הפרשות לפנסיה עי המעסיק
    דגנית | 23/05/2024 07:17

    עבדתי בחנות בתל אביב מאוקטובר 22 עד דצמבר 23, אז עזבתי את עבודתי.

    העבודה היתה במשמרות בנות 5 שעות ולא כל יום. ממאי 23 לא שולמו עבורי כספי פנסיה לחברת הביטוח. המעסיקה מתחמקת, מתעלמת, דוחה תשובות ו"מורחת זמן". איך אני גורמת לה לשלם בהקדם האפשרי כולל הפרשי הצמדה וריבית כפי שמתחייב בחוק?

    • אי ביצוע הפרשות לפנסיה
      עו"ד רעות שגיב | 04/06/2024 17:34

      יש לבחון האם בתלוש נוכו סכומים בגין הפרשות שלא הועברו, שאז עשוי הדבר לעלות בגדר גניבה בידי מעסיק. הדרך לקבלת הכספים הינה באמצעות משלוח מכתב התראה, לבד או באמצעות עו"ד, וככל שלא עולה הדבר על דרך של הגשת תביעה לבית הדין. עוד חלופה שיכולה לקדם היא באמצעות פניה למשרד העבודה והגשת תלונה על המעסיק, דבר שעשוי לתת לו תמריץ לפעול להסדרת התשלום שאם לא כן יהיה חשוף להליכים מול משרד העבודה.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il