איך מאתרים כספים של אדם שנפטר?

  • שלום
    דניאלה | 17/05/2024 15:24

    שלום

    אבי זל נפטר לפני 15 שנה בערך. באחד מהאתרים שניתן לבדוק גילינו שיש קופת גמל שלו באחת מהחברות המוכרות. ביררנו פרטים ונאמר לנו שיש שם סכום של בערך עשר אלף שח. ביקשתי דוח של כל השנים ונאמר לי שיש דוח רק החל משנת 2018 בערך....השאלה שלי איך אני יכולה לדעת שבאמת בזמן שאבי נפטר לא היה שם סכום גדול שהעלימו אותו?? והאם זה חוקי??

    • איך מאתרים כספים של אדם שנפטר?
      עו"ד אבי קיסוס | 02/06/2024 18:30

      שלום רב,

      לאורך השנים נעשים שינויים בקרנות פנסיה ובקופות גמל. תיקים כאלו נמכרים מחברה לחברה, וייתכן שבשנת 2017 ואחורה הכסף התנהל במקום אחר ולכן אין לחברה הנוכחית מידע קודם.
      ניתן לבדוק אם יש להם מידע איפה זה התנהל קודם, ואם לא, אז אפשר לפנות לאחראי על הביטוח במשרד האוצר בניסיון לקבל מידע על החומר.

      בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      מייל: aykisos@gmail.com