פיטורים לאחר חל"ת בעקבות חרבות ברזל

  • הוצאה לחלת ופיטורין
    אני | 02/05/2024 07:15

    שלום,

    בעקבות המלחמה הוצאתי לחלת ב1.11.23.

    לאורך כל התקופה נשלח לי מידי חודש מייל שבו לצערם הם מאריכים לי

    את החלת לעוד חודש. כי הם בעצמם לא ידעו מתי ניתן יהיה להחזיר

    כך במשך 4 חודשים. לפני כחודש עודכנתי שלא יחזירו אותי לעבודה ואפוטר בסיום החלת.

    כששאלתי למה הם לא שלחו לי מכתב פיטורין שבו הייתי מבינה מראש שעליי לחפש עבודה אלא הארכת חלת אמרו שחשבו שככה יהיה לי יותר נוח.לקבל את מה שמגיע לי במקום להגיש ללשכה טפסים חדשים.

    ימי הזכאות לחלת שלי עומדים להסתיים בקרוב.

    כל התקופה הזו לא חיפשתי עבודה כי הייתי בתחושה שאוחזר לעבודה.

    יש לי תחושה שלא נשלח לי מכתב פיטורין אלא הארכת החלת כדי לדחות לי את עניין תשלום הפיצויים המגיעים לי.

    אני חשה מרומה ואובדת עצות לנוכח זה שבעוד חודש אהיה חד הורית מובטלת ללא זכאות לדמי אבטלה.

    האם יש כאן עילה לתביעה?

    תודה

    • פיטורים לאחר חל"ת בעקבות חרבות ברזל
      עו"ד רעות שגיב | 07/05/2024 08:19

      שלום רב

      יש לבחון את הנסיבות הייחודיות, ולא מן הנמנע כי בתחילת המלחמה המעסיק סבור היה כי בשלב כזה או אחר ניתן יהיה להחזיר אותך לעבודה.

      בכל מקרה - הוצאה לחל"ת היתה טעונה הסכמה שלך, ולא ברור האם זו ניתנה או לא. כך או כך - בשלב זה היה על המעסיק לערוך שימוע לפני פיטורים ובהנחה שאין אפשרות לשבצך לעבודה, המעסיק יכול לנקוט בהליך פיטורים כפוף לקיום הכללים החלים בדין.

      צריך יהיה להבין את כל ההשתלשלות כדי לדעת האם היה חוסר תום לב בהתנהלות המעסיק או שמדובר בהתמודדות סבירה במצב הדברים שלאחר המלחמה. כך או כך עומדת לך זכות להודעה מוקדמת בהתאם לחוק שבמהלכה ניתן לחפש עבודה.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il