זכאות ל'קרן השתלמות

  • קה"ל לעובד חדש
    רונית | 06/05/2024 10:12

    שלום, אודה לעזרתכם

    עובד חדש המגיע למקום עבודה וטוען שיש לו קה"ל פעילה. אותו מעסיק מתחייב לשלם לו רטרואקטיבית .

    מאחר ואין אפשרות לעשות העברת בעלות, על אותו עובד לפתוח קה"ל חדשה.

    יש מיקרים שהסתבר שלעובד למעשה אין קה"ל. מאחר ומדובר בהטבה, אותו מעסיק התחייב להמשיך את הקרן שטען העובד שיש לו. וכאמור הסתבר שאין מה להמשיך.

    מה הדין לגבי מצב זה ? האם כשעובד חדש מגיע יש לבקש ממנו דו"ח על אותה קרן שטען שיש לו ?

    תודה

    • זכאות ל'קרן השתלמות
      עו"ד רעות שגיב | 07/05/2024 07:38

      שלום רב

      הזכאות לקרן השתלמות, בשונה מקרן פנסיה, מוסדרת בהסכמים אישיים או קיבוציים, ולכן יש לבדוק מה התנאי לזכאות לקרן. במידה ומדובר בהסכמה בין הצדדים שהתבססה על הצהרת עובד כי היתה לו קרן השתלמות, הצהרה שהתבררה כלא נכונה - עשויות להיות לכך משמעות הן לגבי עצם הזכאות והן לגבי מתן הדיווח הכוזב.

      במידה והמעסיק מעונין להתנות את הזכאות בקיומה של קרן השתלמות פעילה ולהימנע ממצבים של הצהרות כוזבות, ניתן לבקש מהעובד להציג אסמכתא כי במקום עבודתו הקודם היתה לו קרן השתלמות כגון תלוש שכר, הסכם עבודה או דיווח מהקרן עצמה.

      בברכה

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il