מכירת דירת התמורה בפטור

  • תמא 38/2
    אלמוני | 06/05/2024 22:13

    מה החוק אומר כיום - האם ניתן לקבל פטור ירושה במכירת דירת תמא 38/2 ? דירת התמורה ?

    או שבכל מקרה הדירה לאחר תמא 38/2 זאת לא הדירה של המוריש ומאבדים את הפטור ?

    • מכירת דירת התמורה בפטור
      עו"ד אילן הלוי | 25/06/2024 16:29

      אלמוני שלום רב

      לא מאבדים את הפטור... כשתרצה למכור את הדירה החדשה ילכו אחורה ליום ושווי הרכישה של המוריש ויתנו לך את הפטור בתנאי, כמובן, שאתה עומד בתנאי הפטור (ובתנאי שלא יהיה שינוי בחקיקה ).

      אני מזכיר שפטור דירת ירושה מותנה בכך שמדובר במוריש מקרבה ראשונה וכן כי היתה זו דירתו היחידה והוא עצמו לא עשה שימוש בפטור דירה יחידה סמוך לפני פטירתו.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com