התנהגות בנת"צ

  • דוח עירייה ת"א- על נסיעה בנתיב תחבו"צ לכאורה
    מ | 19/04/2024 09:57

    שלום,

     קיבלתי צילום של דבר העבירה ( הרכב מצולם בצומת מרומזר ומאחוריו מסלול נתיב תחבו"צ) אני גרה בשכונה. מודעת לנתיב תחבו"צ ולמצלמות בצומת.

     תמיד איך שיוצאים מהשכונה ונכנסים  יש נתיב תחבו"צ.(שהוא הרי הקיצוני ביתר) אף פעם לא קיבלתי דו"ח.

    יש לי שאלות  שמסקרנות אותי:

    1האם מותר לבצע עקיפה, ולהיות כמה דקות על הנתיב הזה?

    2 שאלה שניה מאיזה מרחק מותר להיות בתוך נתיב תחבו"צ אם צריך לבצע פניה?

    מבקשת עזרה בשאלה על דבר העבירה:

    מה שקרה אני בטוחה במיליון שלא נסעתי בנתיב . (כלומר אם יראו סרטון לפי מה שקרה לפני צילום) בדו"ח אני מתועדת ברמזור בצומת בתוך הנתיב  לתחבו"צ הנתיב הימני ביותר.בצומת זו יש גם פניה ימינה כלומר אופציה להיכנס לשכונה. וכנראה  שלבסוף לא ביצעתי.

    לאחר הצומת המרומזר שמרושת במצלמות כאמור, ממשיך נתיב התחבו"צ.ויש  פניה נוספת ימינה אליה נכנסתי לשכונה.

    כעת ביקשתי את הסרטון מעיריית ת"א.

    מה הסיכוי בלהישפט  בבית משפט או להגש עירעור על הדו"ח ושיבטלו את הדו"ח?

    אני לא יודעת אם הסרטון יראה את מה שקרה אחרי מעבר הצומת שאז אני פונה ימינה. ואולי יגידו שהייתי צריכה יותר להתקדם ואז לעבור לנתיב. ולכן מגיע לי דו"ח.חשוב לציין שיש פקקים.

    זה פשוט עניין שלי עיתוי מתי לעבור נתיב ומתי המצלמה מצלמת.

     תודה

    • התנהגות בנת"צ
      יעקבי | 19/04/2024 17:35

      שלום מ'

      1. אסור לנסוע בנת"צ למי שאינו מורשה ומכאן שאסור לעקוף תוך נסיעה בנת"צ.

      2. לשם פניה ימינה יש לעבור לנת"צ היכן שמסומנים חיצים צהובים ולבנים על הנת"צ (תמרור 503).

      הערה: נת"צ לא חייב להיות בצד הימני קיצוני.

      תובנות: 1. פקקים - לא סיבה לנסוע בנת"צ. בגלל הפקקים יצרו את הנת"צ.

      2. העיתוי לעבור לנת"צ לא נקבע על ידך אלא על פי הוראות התמרורים.

      אם את יכולה לציין מיקום העבירה אולי אפשר לדעת יותר.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע