הוצאת עובדים לחל"ת בזמן שיפוץ חנות

  • חל''ת בזמן שיפוץ החנות
    מיכל | 30/03/2024 14:32

    יש כוונה למעסיק להוציא את העובדים בחנות לחל''ת בזמן שיפוץ החנות. מדובר על חברה גדולה מאוד עם הרבה סניפים. האם חוקי להוציא אותי לחל''ת ולא לשלם לי משכורת עקב השיפוץ? האם במקרה כזה מגיעה לי משכורת גם אם לא עובדת ולא מעבירים אותי לסניף אחר? תודה רבה

    • הוצאת עובדים לחל"ת בזמן שיפוץ חנות
      עו"ד רעות שגיב | 08/04/2024 08:34

      שלום רב

      הוצאה לחל"ת, ככלל, טעונה הסכמת העובד. עם זאת, ככל שמדובר בעבודה שממילא טעונה שיבוץ למשמרות והיקפה אינו קבוע, עשוי להיות מצב בו לא יהיה סעד משפטי לעובד שלא שובץ לעבודה במהלך שיפוץ וסגירת הסניף בו עבד. מובן, כי לעובד הבחירה האם להמתין עד סיום השיפוץ ושיבוצו מחדש לעבודה או לסיים עבודתו. לגבי שיבוץ בסניף אחר הדבר תלוי גם הוא בנסיבות הספציפיות ויש קושי לתת ייעוץ ללא מלוא העובדות הרלבנטיות.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il