היתר בניה ברכוש המשותף

  • האם הוצאת היתר בניה מקנה זכויות בניה בשטח משותף לך
    רפאל | 06/03/2024 20:29

    שלום וברכה

     קניתי דירה בבית משותף לפני שנתיים

    קומה ראשונה בצמוד לחזית הבית מצידו של החלון יש

    את מקלט הבניין שנמצא בקומת הקרקע והגג שלו מקביל לדירה שלי ולדירה של השכנה שגרה מולי

    ב1995 הדייר שגר בדירה מולי הוציא היתר בניה לפתוח מרפסת בגג המקלט מחלון החדר בדירתו חלק מהשכנים חתמו לו כולל הדיירת שמכרה לי את הבית

    מציין שיש היזק ראיה נוראי מהמרפסת הנ״ל

    וכן שבשאר הבנינים התחלקו השכנים בקומה ראשונה שרק להם יש גישה מהבית למרפסת הנ״ל חצי חצי בגג מקלט הבניין

    ומכיוון שאין מרפסת בדירתי כלל הצעתי לה שאקנה ממנה חלק מהמרפסת אך זאת סירבה

    שאלתי היא

    האם הוצאת היתר בניה בשטח משותף מקנה זכויות במקרקעין

    שנית האם חלה התיישנות להתנגדות שהייתה בזמנו (הבנתי שזה לא עבר חלק )

    והאם זה שהדיירת שמכרה לי ל חתמה על ההיתר בניה מבטל ממני כל טענה כולל הטענה על היזק ראיה

    תודה רבה

    רפאל בן זקן

    • היתר בניה ברכוש המשותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/03/2024 16:58

      שלום רפאל,
      ככל שהיתה הסכמה של הרוב הדרוש (75%) להרחבת הדירה הסמוכה ובנית המרפסת, שטח המרפסת הוצמד בפועל לדירה השכנה.
      אם מוכרי הדירה הסכימו להרחבה, הסכמתם מחייבת גם אותך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com