מיסוי בדירת תמ"א

  • תמא 38/2
    שלמה | 05/03/2024 21:11

    לבת הזוג שלי ( לא נשואים . לא מוגדרים כידועים בציבור . ילדה אחת משותפת. חשבונות בנק נפרדים )יש דירה על שמה בה אנחנו מתגוררים.

    לי אין דירה חוץ מחצי דירה שירשתי מאבי לפני כחצי שנה .

    האם יזם בתמא 38/2 יכול לבקש ממני שימוש בפטור דירה מזכה / יחידה ממס שבח ?

    ( אין לו פטור יעודי מלא שכן התמורות מעל 25 מטר )

     ושאלה נוספת : לאחי שהוא הבעלים של החצי השני של הדירה יש דירה נוספת על שמו

     היזם יכול להשתמש בחצי פטור ?

    • מיסוי בדירת תמ"א
      עו"ד הדר פינק טבת | 06/03/2024 10:19

      שלום, שלמה

      זוהי שאלה לפורום מסים.

      עם זאת אשיבך, כי מקובל שהיזם ידרוש מיצוי כל פטור אפשרי מהבעלים ככל שצפוי לקום חיוב במס, כחלק מתנאי העסקה. הדברים אמורים להיות מפורטים בהסכם התמ"א.

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com