הוזהרתי בע"פ, האם יירשם או אקבל דו"ח?

  • אזהרה בע*פ על קיפוח זכות
    גדי | 21/02/2024 21:10

    אורטל שלום,

    קיבלתי אזהרה בעל פה משוטר (לא תנועה) אשר העמיד את רכבו בצורה מסוכנת בצומת וצילם מרכבו רכבים שחותכים פקק תנועה ימינה,בנסיבות העניין, היה נתיב אחד שמתרחב ורכב שנסע לפניי נעצר על ידו ואני בשוגג  חשבתי שיש 2 נתיבים בסוף המקטע נגררתי אחריו בתום לב. שנינו התבקשנו לעצור בצד. טענתי זאת בפניו, אך מסתבר שבסוף הוא החליט לתת לי ולנהג האחר שהיה חייל, אזהרות בעל פה בלבד - ללא דוח כתוב כמקובל.

    שאלתי אם לא קיבלתי דוח פיזי הכולל קנס או נקודות, יש מצב שזה ירשם רק במחשב, מה הדין? שולחים קנס או שהאזהרה שניתנה בע*פ נרשמה למשך 3-5 עד סיום תקופתה. או שאין כלום.

    אודה לתשובתך.

    • הוזהרתי בע"פ, האם יירשם או אקבל דו"ח?
      יעקבי | 27/02/2024 11:57

      שלום גדי,

      האם השוטר נטל רישיונך ורשם פרטים?

      האם האינטראקציה ביניכם הסתיימה באופן חיובי?

      יש שלוש אפשריות:

      א. יש מצב שלא יירשם דו"ח כלל וכלל, ואז לא יהיה רישום בגיליון התעבורתי שלך.

      ב. השוטר ירשום דו"ח מבוסס צילום מצלמה וזה יישלח אליך בתוך 4 חודשים.

      במקרה זה הדו"ח ע"ס 500 ש"ח ללא חיוב בנקודות.

      ג. אם לא קיבלת דו"ח כל שהוא ב-10 שנים האחרונות אתה זכאי לאזהרה.

      לפי תיאורך אני נוטה יותר לאפשרות א'.

      הערה: אינני עו:ד רק בא לסייע.