האב הפחית תשלום מזונות על דעת עצמו - מה לעשות?

  • שליש מזונות לילד בקיזוז מדור
    מאיה | 03/02/2024 19:28

    כשהיה בני בן 18.5 ומספר חודשים לאחר סיום י"ב ביצע האב עדכון בת.ז של הבן לכתובת מגוריו בחוסר תום לב ובחוסר שיתוף (במקום כתובת מגורי כאן גר הבן כל השנים)-ולאחר עדכון הודיע כי מעתה שהבן גר אצלו ואף שינה את כתובת מגוריו,שליש המזונות להם זכאי יועברו לחשבון הילד.עם זאת,מעביר כל חודש 470 ש"ח במקום 700 וטוען שאין עליו לשלם מדור משליש המזונות מכיון שהילד גר אצלו (הילד חייל טרי,חוזר פעמיים בחודש לסופש ומחלק את הזמן ביני ובין אביו).

    אין לי בעיה שהכסף עובר לילד,אך האם חוקי הקיזוז?

    תודה.

    • האב הפחית תשלום מזונות על דעת עצמו - מה לעשות?
      עו"ד אורית אוחנה | 12/02/2024 15:34

      שלום מאיה,

      האב צריך לשלם מזונות לפי הסכם הגירושין/פסה"ד בעניין. אם נקבע כי עליו להעביר אלייך, אז עליו להעביר אלייך, אם נקבע כי עליו להעביר לחשבון הילד - אז עליו להעביר לחשבון הילד. הוא לא יכול להחליט ולפעול כראות עיניו. אם הוא חושב אחרת, עליו לפנות לערכאה שאישרה את הסכם הגירושין/נתנה את פסה"ד. את יכולה לפנות להוצל"פ, לצרף את ההסכם/פסה"ד, את נימוקייך ושהאב יסביר את טענותיו לרשם ההוצל"פ.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • המשך
        מאיה | 12/02/2024 21:04

        בפסק הדין רשום כי אם הילד גר אצל האב הוא יכול להעביר לילד.כאמור,האב עדכן עם הילד את הכתובת למגורים,בחוסר תום לב.

        בשיחה עם הילד בסופש,שאלתי אם אכן מקבל את כסף מהאב כל חודש,עונה במבוכה שלא שילם כבר 3 חודשים ולא אמר למה.לילד לא נעים לשאול אז הוא "מוותר".

        האם אני יכולה לפנות לבית דין לענייני משפחה באופן עצמאי? שם התקבל פסק הדין לפני עשור.

        תודה רבה על המענה ??

        • המשך תשובה - מזונות בגיר
          עו"ד אורית אוחנה | 13/02/2024 17:18

          שלום מאיה,

          הילד בגיר וגם מתגורר עם האבא, אם היה מתגורר איתך הייתי אומרת שכן כדאי לתבוע השבת הכספים בשמו, אך חלף כעשור ואת בכל מקרה, חייבת לעבור בהליך יישוב סכסוך לפני בימ"ש. כל ההליך הזה יערב את הילד, ככל הנראה, מכיוון שהוא בגיר ואז יכולה להיווצר בין הילד לאב אי נעימות. לטעמי, הכי נכון שהילד יבקש מהאב את שמגיע לו בטענה כי רוצה לחסוך את הכסף לעתיד, מכיוון, שאני מאמינה, שהאב דואג לצרכיו כאשר גר עמו. רק אם אין ברירה, פתחי יישוב סכסוך ביחידת הסיוע ותנסי להגיע להסכמות. שוב אומרת שהעובדה שהבן מתגורר עם האב שדואג לצרכיו, מקשה על כך שאת תדברי בשם הבגיר.

          בברכה,

          אורית אוחנה, עו"ד
          מנהלת פורום דיני משפחה

          רחוב ארז 18, הסוללים
          טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com