בקשה לפיצול סעדים

  • רן
    רפי | 04/01/2024 16:29

    היי
    יש לי תביעה נגד אדם על כמה סעדים, שהשווי שלהם הכולל הוא כ70,000 שקל.
    כל סעד בפני עצמו הוא כ25 אלף שקל,  בנוסף אני זכאי לצו אכיפה ממנו.
    האם אפשר לתבוע סעד של 25 בתביעה קטנה,  ובהזמדנות אם ארצה לתבוע את יתרת החוב בבית משפט רגיל,  וכנ"ל לכבי צו האכיפת חוזה שאי אפשר להגיש בתביעה קטנה

    • בקשה לפיצול סעדים
      ליאור חאיק, עו"ד | 07/01/2024 09:41

      ראה סעיפים 24 ו-25 לתקנות סדר הדין האזרחי

      אין אפשרות ללא אישור בית משפט.

      24.תובע יאחד בכתב תביעה אחד את כל עילות התביעה כלפי נתבע בשל אותה מסכת עובדתית, ורשאי הוא לאחד בכתב תביעה אחד גם עילות תביעה אחרות כלפי אותו נתבע, והכול בכפוף לסמכותו העניינית של בית המשפט.

      25.(א)תובע יכלול בכתב תביעה את מלוא הסעד שלטענתו הוא זכאי לו בשל עילת התביעה ולא יוכל להגיש תביעה בשל החלק שלא תבע.

      (ב)תובע יכלול בכתב התביעה את כל הסעדים המבוקשים בשל עילת תביעה אחת, אלא אם כן הרשה לו בית המשפט או הדין מתיר שלא לתבעו במסגרת אותה תביעה; רשות מבית המשפט לא תינתן אלא במסגרת בקשה לפיצול סעדים.

      (ג)בית המשפט יכריע בבקשה לפיצול סעדים עד תום קדם-המשפט.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com