היטל השבחה במתנה לבן

  • היטל השבחה במתנה לבן
    שלומי | 25/12/2023 20:58

    שלום

    לפני מספר שנים עשו שינוי טאבו לאפשר תוספת בנייה על גגות באיזור שלנו. אמרו לי שאם אני מוכר את הדירה אתחייב בהיטל השבחה כ150,000 שח. אך ראיתי באיזה מקום שאם אני מעביר במתנה לבן שלי אין חיוב.

    1 האם זה נכון

    2 במקרה שירצה בעתיד להוציא רשיונות לבנות על הגג, האם הבן יתחייב בהיטל השבחה.

    3 אם אני מתנה עם הבן שיתן תמורה חלקית לאחים שלו האם עדיין יוכל להחשב מתנה.

    4 אם יש לו דירה אחרת, האם יוכל למכור אותו כדירה יחידה בלא מס שבח.

    5 האם יש עוד שיקולים בענין שצריכים בירור.

    תודה רבה

    • היטל השבחה במתנה לבן
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/01/2024 14:18

      שלום שלומי,

      בהעברה ללא תמורה לבן לא יחול היטל השבחה.

      אם הבן ירצה לבנות על הגג הוא יחוייב בהיטל השבחה, ככל שקיימת תוכנית משביחה.

      תשלום לאחים עלול להחשב כתמורה עבור המתנה.

      אם לבן תהיה דירה נוספת בעת מכירת דירת המתנה הוא לא יהיה זכאי לפטור ממס שבח במכירת דירה. אם לבן דירה נוספת כבר כיום מס הרכישה שישלם בגין המתנה יהיה 1/3 מ 8%.

      ככלל, לפני עריכת עסקה כלשהי מומלץ להתיעץ עם עו"ד מתחום המקרקעין כדי לבצע את העסקה המתאימה ביותר לצרכים ולרצונות שלכם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com