גביית כספים על שירות ללא הסכמת הלקוח

  • המשך גביית תשלומים חודשיים לשירות שנפסק
    גיל | 23/11/2023 16:53

    שלום.

    התלונה שאני רוצה להגיש על המשך גביית תשלומים על שירות שהופסק באופן יזום מנותן השירות אבל התשלומים לא פסקו מימנו.

    בהרחבה:

    לפני כמה שנים, ב 2015 , בהתאם לאופציה של הנחה בפוליסה של ביטוח המקיף aig  לרכב בהתאם להתנהגות הנהג, התקנתי דרך שירות איתוראן רכיב שמודד את התנהגות הנהג בנסיעה ובעזרתו ניתן למדוד ולחשב. קראו לזה aig safety.

    בחוזה שעשיתי רק מול aig   -  חברת הביטוח, ולא מול איתוראן, נכתב מטרתו של השירות הנ''ל שמטרתו היחידה כאמור היתה לתת משוב התנהגות הנהג בנסיעה. אכן כל חודש ואף פחות איתוראן שלחו לי במייל דוחות משוב נהג.

    נכתב בחוזה השירות שהחוזה/הסכם זה  יבוטל במידה ויתבטל ההנחה שנתנה בשל ההצטרפות לשירות הנ''ל מחברת הביטוח.

    לאחר ההתקנה איתוראן נתנו לי דיווחים במייל למצב התנהגות הנהג, תאוצה, סיבובים חדים, עצירה פתאומית וכו'. כנ"ל חברת הביטוח נתנו לי הנחה בפוליסה.

    החודש,  כאשר רציתי לחדש את הביטוח ושאלתי את aig  להיכן נעלמה ההנחה בביטוח של המכשיר שהותקן אצלי, נאמר לי מה aig שאיתוראן ביוזמתה ( בלבד ) הפסיקה את מתן השירות ל aig  כבר ב2020.

    כאשר פיניתי לאיתוראן הם בעצמם לא ידעו על איזה שירות מדובר.  גם הם שכחו כלל מהשירות הזה.

    אמרתי להם שיראו לי חוזה על מה אני חתום ועל איזה שירות אני צריך לקבל. הם טענו שאין להם מולי חוזה מולם ויש לפנות ל aig לקבל את החוזה.

    כאמור החודש, aig אמרו לי שהחוזה בוטל כבר ב 2020 כאשר לא הקשר נפסק בין aig לאיתוראן ביחד עם ביטול ההנחה בפוליסה. נאמר לי שהקשר נפסק מיוזמת איתוראן.

    כאשר אמרתי לאיתוראן ששילמתי עד החודש על שירות שהופסק כבר לפני כמה שנים, הם אמרו שהשירות שאני מקבל מהם עכשיו זה על הגנה של הרכב כמו ניתוק מצבר/ ניתוק מחשב הרכב(?!)

    כלומר החוזה שהיה לי מול aig שהיה לגבי המכשיר שהותקן אצלי ברכב למטרת בדיקת התנהגות הנהג וקבלת דוחות התנהגות נהפך אצל איתוראן למטרה אחרת לגמרי - למכשיר התראה נגד פריצות לרכב.

    אמרתי להם שמעולם לא ביקשתי שירות כזה ואין לי כלל חוזה על השירות הזה מולם.

    אבל גם לאחר שביקשו מימני את כלל כל המסמכים שיש ברשותי שמאשר מעל כל ספק שהתקנת המכשיר, החוזה שבא בעקבותיו והשירות היה רק לצורך קבלת התנהגות הנהג ובהתאם להתנהגות טובה הנחה מתאימה בפוליסה, לכך הם מסרבים להחזיר את הכסף. ( בטענה כאמור שהמכשיר עכשיו מותקן ומשמש נגד גנבים ועליו אני משלם שירות )

    ולכן ברצוני להגיש תביעה נגד חברת איתוראן על תשלומים  כסף רטרואקטיבי - המשך תשלומים משנת 2020 עד היום למרות שהחוזה למעשה בוטל וכך השירות, שבוטל אף ביוזמתם, כפי שנאמר לי מחברת הביטוח ולמרות זאת התשלומים לא נפסקו.

    מה דעתך? איזה יצוג אני צריך? האם תביעה קטנה מספיקה?

    תודה.

    גיל.

    • גביית כספים על שירות ללא הסכמת הלקוח
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/11/2023 19:14

      גיל שלום,

      נראה שיש לך עילת תביעה טובה מהמתואר בשאלה, וכי איתוראן לא הייתה רשאית לגבות  ממך כספים. ככול ומדובר בעניין רוחבי הנוגע לקבוצה גדולה של אנשים, אפשר לשקול תביעה ייצוגית. לחילופין אפשר להגיש תביעה קטנה ולתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק בצירוף השבת כל התשלומים שנגבו שלא כדין.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה.
        גיל | 24/11/2023 20:34

        בגלל שלא מדובר על סכום גדול וכן אני לא יודע כמה יש כמוני אלך כנראה על תביעה קטנה. קודם אגיש מכתב למחלקת המשפטית של איתוראן כהתראה לפני הגשת תביעה. במידה וזה לא יעזור אז אגיש נגדם את התביעה.

        תודה. שוב.