נסיעה בנתצ לרכב השייך לנכה

  • דו"ח נת"צ לנכה כסא גלגלים
    ישראל | 19/11/2023 16:52

    יש לי תג נכה עם סימון כסא גלגלים.

    ברוך השם אני הולך על שתי רגליי, רופא משרד הרישוי אישר את התג על רקע פסיכיאטרי.

    נסעתי בנתיב תחבורה ציבורית וקיבלתי דו"ח ע"ס 500 ש"ח.

    לשון החוק קובע כי:

    "בהתאם לסעיף 71 לפקודת התעבורה מי שניתן לו תג נכה התואם במראהו את תמרור ג'-43 (חניה לרכב של נכה משותק רגליים) כלומר 'תג כחול', יכול לנסוע, ברכב לגביו ניתן התג, גם בנתיב שמיועד לתחבורה ציבורית".

    מכאן משתמע שהדו"ח שקיבלתי ניתן שלא כדין.

    הגשתי ערעור לעיריה והסברתי שהדו"ח ניתן בניגוד לחוק.

    העיריה דחתה את ערעורי בלי לנמק למה.

    אני חוזר ואומר שהרכב שלי עם תג של כסא גלגלים על שמי כדת וכדין ולפי חוק מותר לי לנסוע בנת"צ.

    השאלות שלי הם:

    1). האם אני צודק ואכן הדו"ח ניתן שלא כדין?.

    2). מה עוד אני יכול לעשות לביטול הדו"ח?, האם יש דרך לערער על הערעור?.

    3). אמנם אני נושא תג נכה עם סימון כסא גלגלים, אבל אני לא משותק רגליים, האם יתכן שבגלל זה החוק שמתיר נסיעה בנת"צ לא חל עלי?.

    4). במידה ואאלץ להוכיח את את חפותי בביהמ"ש, האם יכול להיות שהשופט שיראה אותי הולך על 2 רגליי יתחיל לחפור למה יש לי תג?, כאמור זה על רקע פסיכיאטרי וזה יביך אותי.

    אשמח למענה, תודה.

    דו"ח נת"צ לנכה כסא גלגלים

    בתאריך יום ד׳, 15 בנוב׳ 2023, 17:39, מאת ח.מ. קליין ‏<chaimm613@gmail.com>:

    יש לי תג נכה עם סימון כסא גלגלים.

    ברוך השם אני הולך על שתי רגליי, רופא משרד הרישוי אישר את התג על רקע פסיכיאטרי.

    נסעתי בנתיב תחבורה ציבורית וקיבלתי דו"ח ע"ס 500 ש"ח.

    לשון החוק קובע כי:

    "בהתאם לסעיף 71 לפקודת התעבורה מי שניתן לו תג נכה התואם במראהו את תמרור ג'-43 (חניה לרכב של נכה משותק רגליים) כלומר 'תג כחול', יכול לנסוע, ברכב לגביו ניתן התג, גם בנתיב שמיועד לתחבורה ציבורית".

    מכאן משתמע שהדו"ח שקיבלתי ניתן שלא כדין.

    הגשתי ערעור לעיריה והסברתי שהדו"ח ניתן בניגוד לחוק.

    העיריה דחתה את ערעורי בלי לנמק למה.

    אני חוזר ואומר שהרכב שלי עם תג של כסא גלגלים על שמי כדת וכדין ולפי חוק מותר לי לנסוע בנת"צ.

    השאלות שלי הם:

    1). האם אני צודק ואכן הדו"ח ניתן שלא כדין?.

    2). מה עוד אני יכול לעשות לביטול הדו"ח?, האם יש דרך לערער על הערעור?.

    3). אמנם אני נושא תג נכה עם סימון כסא גלגלים, אבל אני לא משותק רגליים, האם יתכן שבגלל זה החוק שמתיר נסיעה בנת"צ לא חל עלי?.

    4). במידה ואאלץ להוכיח את את חפותי בביהמ"ש, האם יכול להיות שהשופט שיראה אותי הולך על 2 רגליי יתחיל לחפור למה יש לי תג?, כאמור זה על רקע פסיכיאטרי וזה יביך אותי.

    אשמח למענה, תודה.

    • נסיעה בנתצ לרכב השייך לנכה
      עו"ד חנה דוד | 06/12/2023 15:21

      שלום ישראל

      עניתי לך השאלה בפורום אחר, וגם אמרתי שאשמח לסייע לך לפתור את הבעיה, כי אני מרגישה שנעשה לך עוול. כאן לשאלות נוספות

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com