החלפת חניה בבית משותף

  • חניה פרטית בניין משותף
    זיו | 12/11/2023 11:24

    שלום רב,

    מעוניין להחליף חנייה פרטית שלי בחנייה אחרת בבניין שלא שייכת לאף אחד (הקבלן לא הצליח למכור את החנייה והיא עברה לאחריות וועד הבניין ולשימוש כלל הדיירים). מה הפרוצדורה?

    • החלפת חניה בבית משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/11/2023 12:58

      שלום זיו,

      החניה "שלא שייכת לאף אחד" שייכת למעשה לכלל הדיירים.

      להחלפת החניות נדרשת הסכמה של כל דיירי הבניין.

      החלפת החניות מהווה למעשה 2 עסקאות  - מכירת החניה שלך לכלל הדיירים ורכישת החניה המהווה רכוש משותף מכלל הדיירים. עסקאות אלה יהיה חייבות במס רכישה ובמס שבח.

      השלמת ההחלפה באופן שתרשם בטאבו תהיה באמצעות תיקון צו הבית המשותף.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com