תשלום דמי שכירות בזמן מלחמה

  • תשלום שכירות בזמן מלחמה
    חנה | 16/10/2023 07:46

    שלום,

    אני משכירה דירה בת"א ויש אצלי שני שוכרים שהיו עם עבודה מסודרת עד שפרצה המלחמה וכעת שניהם לא עובדים ולא יודעת אם ומתי יחזרו לעבוד.

    הם ביקשו שהחודש לא אפקיד את שכה"ד ואפקיד שוב החל מהחודש הבא (למרות שהחוזה מציין ששיקים יופקדו מדי חודש).

    השאלה שלי היא: מה החוק אומר לגבי תשלום שכירות בזמן מלחמה (החוזה לא ציין מה קורה במקרה הזה)?

    אינני יודעת עוד כמה זמן זה יימשך ואם יבקשו שוב בחודשים הבאים הם בעצם יהיו בדירה בלי לשלם וזוהי ההכנסה היחידה שלי, האם זו נחשבת הפרת החוזה או שיש להם הגנה בנושא למרות שהיא לא קרובה לעוטף עזה?

    • תשלום דמי שכירות בזמן מלחמה
      ליאור חאיק, עו"ד | 16/10/2023 15:28

      היי חנה

      החוק לא מתייחס לכך באופן מפורש, אבל בחוק החוזים תרופות ישנו סעיף הדן בכוח עליון. האם המלחמה תוגדר ככוח עליון או לא זוהי שאלה משפטית שקשה להשיב עליה.

      הפטור היחידי בחוק השכירות מחובת תשלום דמי שכירות הוא סעיף 15 לחוק, אבל לפי הדברים שתיארת הוא לא רלבנטי. לכן, באופן עקרוני אין פטור מחובת תשלום דמי שכירות.

      בעיני, במיוחד בימים מורכבים אלו, כדאי להתחשב ולנסות ולהגיע להסכמות לטובת שני הצדדים במקום לדון בשאלות משפטיות וחוקיות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com