האם מותר לשוכר לדחות תשלום שכר דירה בזמן מלחמה?

  • תשלום שכ"ד בחל"ת
    חנה | 15/10/2023 17:43

    שלום,

    אני משכירה דירה בת"א ויש אצלי שני שוכרים שהיו עם עבודה מסודרת עד שפרצה המלחמה וכעת שניהם לא עובדים ולא יודעת אם ומתי יחזרו לעבוד.

    הם ביקשו שהחודש לא אפקיד את שכה"ד ואפקיד שוב החל מהחודש הבא.

    השאלה שלי היא: מה החוק אומר לגבי תשלום שכירות בזמן מלחמה?

    אינני יודעת עוד כמה זמן זה יימשך ואם יבקשו שוב בחודשים הבאים הם בעצם יהיו בדירה בלי לשלם וזוהי ההכנסה היחידה שלי.

    אודה לתשובתכם.

    • האם מותר לשוכר לדחות תשלום שכר דירה בזמן מלחמה?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 18/10/2023 11:39

      שלום חנה,

      אין בחוק קביעה המחייבת בעלי דירות להסכים לדחיית תשלומי שכר דירה בעת מלחמה ואינך חייבת להסכים לבקשת השוכרים, בוודאי לא להסכים לכך שיתגוררו בדירה תקופה ארוכה ללא תשלום. המשמעות של דחית תשלום שלא בהסכמתך היא הפרת החוזה ע"י השוכרים.

      עם זאת, מדובר בזמנים קשים לכולם, תקופה של חוסר וודאות והתארגנות מחדש. אם תרצי, תוכלי לבחון אם יש באפשרותך לסייע להם באופן שלא יפגע בך - אולי דחיה של חלק מהתשלום? אולי דחיה לתקופה קצרה מחודש? אולי פתרון אחר שיהיה מוסכם על כולכם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד

      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין
      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • שכר דירה
        יוסף טל | 04/11/2023 16:44

        המקרה הנ"ל מתאר שכר דירה במרכז...מה הדין במקרה של דירה הממוקמת בעיר שדרות שתושביה פונו ע"י הממשלה?

        • שוכר דירה בשדרות ומפונה מהעיר מאז 8/10 מה אומר החו
          יוסי כהן | 04/01/2024 08:10

          שכ"ד בשדרות מפונה מאז 7 לאוקטובר מה אומר החוק לגבי תשלום החודשי ?