האם ירושה חייבת במס?

  • התנהלות עם ירושת מזומן
    אלון .מ | 28/09/2023 13:28

    שלום, דודי המבוגר היה אדם ערירי שנפטר לפני מספר חודשים. אני ואחי הינו כמו ילדיו ובמשך שנים טיפלנו בו, בזמן שהוא גר בדירה שכורה לידי. הוא עלה לארץ לפני כעשרים שנה, וקיבל הבטחת הכנסה. מכיוון שהיה בן 80 ללא פנסיה, ולפי מה שכולנו חשבנו במצב כלכלי מאוד גרוע, לכן אני ואחי נאלצנו לעזור לו כלכלית בעשר שנים האחרונות. בירושה שלו הוא קבע אותי ואת אחי כיורשים שלו. בחיפוש וניקוי הדירה לפני כחודש, מצאנו סכום במזומן בדירתו של כמה מאות אלפי שקלים, כנראה שאיתם הוא עלה לארץ. לא ידענו מה לעשות ועלו לנו הרבה שאלות האם אנו נדרשים להצהיר על כך? היכן? והאם אנו נדרשים לשלם על כך מס? אשמח לתשובה כיצד אנו נדרשים להתנהל ומה השלבים שנידרש להם בהמשך. תודה

    • האם ירושה חייבת במס?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 03/10/2023 15:01

      שלום רב,

      שאלתכם נשאלה גם בפורום נוסף אותו אני מנהלת והשבתי שם עם זאת אשיב לכם בקצרה גם כאן- לא קיים מיסוי על ירושות בישראל. מוצע לשמור את כל המסמכים של הצוואה ואף להכין תצהיר אצל עו"ד כי הכספים היו במזומן בבית הדוד ובכך למעשה לייצר לכם מעין הסבר מול רשות המיסים ככל שאתם בעלי תיקים ונדרשים להגשת הצהרות הון

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il