מותר למעסיק לשנות את הרכב השכר?

  • הורדת שכר
    פגפג | 22/09/2023 17:53

    אני עובד במסעדה חצי שנה בתור שליח

    השכר בסיס שלי מאז ומתמיד היה 50 ובשישי שבת ב150 אחוז היה 75

    לאחרונה בלי להודיע לנו במפורשות שינו לנו את התלוש ומעכשיו השכר בסיס הוא 43 פלוס כמה השלמות ל50 שקל לשעה אבל השכר בסיס בתלוש הוא 43 כמובן בלי להודיע במפורש

    הבוסים טוענים שהכל נשאר אותו דבר ולא נפגענו אבל כן נפגענו וגם בנוסף לזה השכר שישי שבת שלנו 150 אחוז נקבע על פי 43 לשעה ולא על פי 50 מה שפוגע בנו ככה שהשכר שלי ירד מ75 שקל לשעה, הם טוענים שחתמנו על חוזה העסקה שבו היה כתוב שככה זה הולך להיות מהיום כמובן שזה לא היה כתוב במפורש ואף אחד לא הכווין אותנו לסעיף הזה בחוזה, בנוסף לכל זה אני קטין ועדיין לא בן 18 והחתימו אותי על חוזה עבודה ללא אישור ההורה שלי מה שהופך את החוזה הזה ללא תקף משפטית על פי מה שידוע לי

    רציתי לדעת מה דעתכם בנושא, מה החוק אומר ומה כדאי לי לעשות

    • מותר למעסיק לשנות את הרכב השכר?
      עו"ד צילה ניהוז | 28/09/2023 15:39

      שלום,

      על פניו נראה שמדובר בהרעת תנאים מוחשית שהסעד היחיד שיש לה בחוק זה להתפטר בדין מפוטר.

      כלומר, להיות זכאי לפיצויי פיטורים למרות שהעובד התפטר.

      מכיוון שאתה עובד רק חצי שנה, אתה ממילא לא זכאי לפיצויים לכן גם אם מדובר בהרעת תנאים מוחשית, אין סעד אחר שתוכל לקבל.

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      התאנה 10, נתיבות

      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com