האם ניתן להזמין עד ללא תצהיר?

  • תצהיר עד חתום לעומת עדות בבית משפט
    שלומית | 08/09/2023 00:15

    שלום רב.

    הוגשה נגדי תביעה למפקח על הבתים המשותפים.

    1. האם התובע יכול להזמין לדיון עד מטעמו גם מבלי שהוא הגיש מראש תצהיר עד חתום לתיק ?

    2. האם תצהיר עד יכול להחליף עדות פיזית בבית משפט ?

    3. האם תצהיר עד, שלא הוגש מלכתחילה עם כתב התביעה, יכול להיות מוגש בכל זמן לאורך התקופה עד הדיון ?

    אם התשובה כאן חיובית, כמה זמן מקסימלי לפני הדיון על התובע להגיש את התצהיר ?

    לצורך העניין, האם השופט יכול להחליט רק בזמן הדיון עצמו על הגשת תצהיר עד מטעם התובע ? (כמובן במקרה בו לא הוגש תצהיר עם כתב התביעה וגם עד הדיון)

    בתודה מראש.

    • האם ניתן להזמין עד ללא תצהיר?
      עו"ד אבי קיסוס | 13/09/2023 11:47

      שלום רב,

      יש לשים לב שאת מדברת על הליך המתנהל בפני המפקח על המקרקעין ויתכן שסדרי הדין שם שונים.
      אענה על שאלותייך ביחס לבימ"ש, וייתכן שהם רלוונטיים גם למפקח;

      1. כן, באישור בימ"ש.

      2. כן, אבל אם צד מבקש לחקור את העד על התצהיר אז על העד להתייצב. אם העד לא מתייצב בד"כ הסנקציה תהיה שיוציאו את התצהיר שלו מהתיק.

      3. כן, באישור בימ"ש. אם בימ"ש ייאשר אפשר גם בבוקר הדיון. כן, השופט יכול להחליט במעמד הדיון על הגשת תצהיר.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com