עסקת מכר מרחוק

  • ביטול עסקת תיירות וחיוב בדמי ביטול
    עמית | 25/08/2023 10:39

    שלום,

    נרשמתי באמצעות חברת נסיעות לחופשה במלון באמצעות הוואטסאפ ושילמתי בהעברה בנקאית.

    מועד הרישום היה חודש וחצי לפני מועד החופשה.

    הפרסום של חברת הנסיעות נעשה בוואטסאפ.

    בפרסום, לא הופיעו תנאי ביטול העסקה ודמי הביטול.

    לאחר כ- 10 ימים ביקשתי לבטל את העסקה עקב עניין רפואי.

    חברת הנסיעות גבתה ממני 100 ש"ח דמי ביטול.

    הופתעתי מאוד!

    שאלתי: בנסיבות אלה, מאחר והחברה לא עמדה בתנאי "טופס הגילוי" ולא פירטה את תנאי הביטול כאמור, האם אני זכאי להחזר מלוא הסכום ששילמתי ובלא חיוב דמי הביטול מצד החברה?

    תודה,

    עמית

    • עסקת מכר מרחוק
      ליאור חאיק, עו"ד | 27/08/2023 10:09

      חוק הגנת הצרכן קובע כדלקמן:

      14ג.(א)בשיווק מרחוק חייב העוסק לגלות לצרכן פרטים אלה לפחות:

      (1)השם, מספר הזהות והכתובת של העוסק בארץ ובחוץ לארץ;

      (2)התכונות העיקריות של הנכס או של השירות;

      (3)מחיר הנכס או השירות ותנאי התשלום האפשריים;

      (4)מועד ודרך הספקת הנכס או השירות;

      (5)התקופה שבה ההצעה תהיה בתוקף;

      (6)פרטים בדבר אחריות לנכס;

      (7)פרטים בדבר זכות הצרכן לבטל את החוזה בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) או סעיף 14ג1(ג).

      לכן על פניו העוסק הפר את חובתו לגלות לך פרטים מהותיים.

      עם זאת, בעסקת מכר מרחוק, חוק הגנת הצרכן קובע דמי ביטול מינימליים בסך של 100 ש"ח או 5% מערך העסקה, לפי הנמוך מביניהם.

      על אף האמור, באופן עקרוני ניתן לטעון שהפרת גילוי בכתב של התנאים הבסיסיים של העסקה מונעים מהעסק לגבות ממך דמי ביטול.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com