יחידת דיור שכורה

  • יחידת דיור שכורה
    יעל | 24/08/2023 11:46

    בוקר טוב.

    לפי ארבעה שבועות הלכתי לראות יחידת דיור שמצאה חן בעיניי ולאחר כשבוע עשינו חוזה.

    מכיוון שזאת הפעם הראשונה שאני משכירה דירה לא בדקתי דברים בסיסים כמו חלון שלא נסגר עד הסוף/תריס לפרטיות.

    הכניסה הייתה ב15.8 אך בתאריך זה עדיין לא יכלתי להכנס מכיוון שכל הדירה הייתה מלאה בספות של בעל הבית(5 ספות).

    ביקשתי יפה שיפנה אותם מכיוון שעוד שבוע מגיעה לי הובלה של סלון חדש שהזמנתי אך הדבר לא קרה. במוצש האחרון שלחתי שוב הודעה שאני רוצה לנקות את הדירה לפני שמגיע לי הסלון החדש ובבקשה לפנות את כל הספות. הגעתי בשני בערב והדבר לא קרה (אני כבר בחוזה). התקשרתי לקבל תשובות אך לא היה מענה. כעבור שעתיים התקשרתי שוב ונאמר לי שמחר נסתדר עם המובילים של הסלון החדש- הם ישלמו להם עבור הוצאת הספות למקום אחר.

    למחרת יום שלישי, הגיע הסלון ובעל הדירה ירד וביקש מהמובילים לפנות את הסלון . הם דרשו סכום מסויים והיה סוג של מיקוח בינו לבינם שבסופו של דבר אחרי שהתעצבן בעל הדירה הוא אמר לי שהוא עולה להביא כסף(הוא גר 2 קומות מעליי) . בעל הדירה הלך ולא חזר.

    התקשרתי פעמיים אך לא ענה לי . עליתי אליהם הביתה והבעל דירה לא היה בבית אלא אשתו. לאחר שהסבירה לי שזה מחיר ממש יקר לעבודה שכזאת ושבעלה לא עדכן אותה בכלל היא נתנה לי את הכסף למובילים.

    באותו השבוע שמתי לב שהיחידת דיור אינה בטיחותית למגורים ואין בה פרטיות.

    יש לה 2 חלונות גדולים שכמות יפה של אנשים יכולה להכנס בחלון בו זמנית. וגם אף חלון אינו ננעל (מדובר ביחידה שממוקמת בקומה ראשונה (עולים כמה מדרגות ואין שער וזאת דירת קרקע)

    יש שביל מעבר ליד החלונות שלי של דיירים נוספים ומעבר לכך שאין פרטיות ותריס- אין גם סורגים כלומר ניתן להכנס לדירה בכל עת. (נכנסים בקלות מהחלון ופותחים את הדלת כי זה לא פלדלת אלא דלת רגילה עם מפתח פרפר)

    ביקשתי לשים סורגים או תריס ונאמר לי שתריס לא יקרה ולגבי סורגים יבדקו לי.

    לא קיבלתי תשובה עדיין לגבי הסורגים (אני כרגע לא גרה שם מכיוון שאני מפחדת לישון ככה בלילה).

    אתמול הגעתי לדירה בצהריים וראיתי שאחד החלונות אינו נמצא. כלומר הדירה פתוחה לרווחה ואף אחד לא עדכן אותי. שלחתי הודעה לבעלת הדירה ונאמר לי כעבור שעתיים שהחלון נלקח לתיקון. אני כבר בחוזה- לא אמורים לעדכן אותי שלוקחים לי חלון?

    ביקשתי עדכון להבא מכיוון שהדירה מרוהטת כבר עם חפצים אישיים ויקרי ערך שלי וביקשתי בנוסף לדעת מה עם החלון הגדול שלא נסגר עד הסוף ולא ננעל ומה לגבי סורגים.

    טרם קיבלתי תשובה(מאתמול)

    כרגע אני משלמת על דירה שאני לא יכולה לגור בה ורציתי לדעת האם כל מה שהתרחש בשבוע האחרון הוא חוקי? האם יש חוק שאומר שהדירה חייבת להיות מוגנת ולא פריצה?

    (בנוסף גיליתי שהיה צריך לתת לי עותק של החוזה אבל לא קיבלתי)

    • יחידת דיור שכורה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/08/2023 15:58

      שלום יעל,

      ראשית, את זכאית לקבל עותק מהסכם השכירות ולמעשה היה עליכם לחתום מראש על 2 עותקים, אחד עבורך ואחד למשכיר.

      בטרם החתימה על החוזה היה עליך לבדוק את הדירה ולהווכח אם היא מתאימה לצרכייך, לרבות לעניין קיומם של סורגים. בהנחה שהמשכיר לא ערך שינויים בדירה לפני שנכנסת להתגורר בה למעשה קבלת מה שהסכמת לקבל.

      יתכן גם שאישרת בחוזה שהדירה מתאימה לצרכייך, והדבר עלול להקשות עליך לטעון טענות בעניין זה.

      כעקרון אין חובה להתקין סורגים על חלונות גם בדירות המצויות בקומת קרקע, אך נדרש כי הפתחים יהיו ניתנים לסגירה ולנעילה אחרת הדירה עלולה להחשב כדירה שאינה ראויה למגורים ותוקנה לך הזכות לבטל את החוזה בגין הפרתו.

      המשכיר לא היה רשאי להוציא את החלון ממקומו ולהותיר את הדירה פתוחה לרווחה, בוודאי לא בלי לידע אותך, לקבל את הסכמתך ולדאוג לשמירת חפצייך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com