קיזוז הפסדים מרווחים בבנק או אצל ברוקר

  • מס הכנסה - והשקעות
    יואב | 14/08/2023 02:57

    הי, היה לי סכום שחילקתי והשקעתי בגמל להשקעה וחלק בשוק ההון עצמי, חלק נשאר בבנק כחסכונות.

    שנה שעברה הפסדתי חלק מהכסף בשוק ההון. ושם מורידים כל חודש מס 25% על רווחים אבל אני בהפסד שנה שעברה אבל לא מתייחסים לזה ולכן אני חייב לאישורים ממס הכנסה!

    יש לי דוח מהחברה עבור ההשקעות בשוק ההון.

    - אפשר בעצמי לעשות את זה או זה מסובך? ומתי עדיף לבצע את זה?

    מה התהליך ???

    אגב ההכנסות שלי לא עוברות את ה 130א' בשנה ויש לי פטור מס עד 230א'

    • קיזוז הפסדים מרווחים בבנק או אצל ברוקר
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 03/10/2023 15:29

      שלום רב,

      ככל שההפסדים או הרווחים מופקים שלא באותו סניף בנק (שלמעשה מבצע מסלקה אוטומטית) נדרש לצורך הקיזוז להגיש מסמכים ודוח שנתי למס הכנסה ולבקש שהקיזוז יבוצע במסגרת הדוח.

      לא מדובר בפעולה מסובכת והיא לחלוטין ניתנת לביצוע באופן עצמאי עם זאת, חשוב להציג בפני פקיד השומה את כל האישורים על הרווחים וההפסדים ואם קיימים הפסדים משנים קודמות להגיש דוחות גם לשנים אלו רק לצורך קליטת ההפסד במרשמי מס הכנסה והעברתם לקיזוז בשנים הבאות.

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il