ביטול עסקה

  • מס שבח
    רענן | 10/08/2023 16:39

    אדם דיווח למסמ"ק שקנה ממני נכס לפני שנתיים ומסמ"ק הוציא לי שומה למס שבח.

    אך להד"ם.

    לא מכרתי ולא חתמתי שום הסכם איתו והבהרתי זאת למסמ"ק שסרב לבטל את השומה.

    אין תצהיר ביטול שומה כי הצד השני לא חותם על כלום.

    הנכס עכשיו נמכר לקונה אמיתי ואני משלם מס שבח ורוצה להעביר את הנכס על שם הקונה האמיתי.

    מסמ"ק דורש גם מס שבחל על העסקה הקודמת שלא באמת היתה מעולם.

    וטוען כי היא לא בוטלה.

    אני טוען כי עצם זה שאני מוכר את הנכס לקונה אחר זו ראיה שהנכס עדיין שלי והעדה הקודמת לא היתה. הרי לא ניתן למכור את הנכס פעמיים

    האם זה חוסר תום לב של מסמק שמתעלם מטענה מהותית זו ומסרב לבטל השומה הראשונה השגויה?

    • ביטול עסקה
      עו"ד משה (מוש) גבע | 13/08/2023 16:07

      אין פה עניין של תום לב.

      ברשות המיסים מופיעה עסקה.

      הם צריכים אסמכתאות מתאימות לביטול שלה. בלעדי זה הם לא יבטלו את העסקה בטענה של העדר סמכות.

      אני מציע לך לשבת עם עו"ד נדל"ן שיבצע את הפעולות הנדרשות (כנראה בקשה לפסק דין הצהרתי בעניין הזכויות בנכס) כדי להסדיר את העניין.

      אם תרצה המלצה על עו"ד מתאים, אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

      בברכה,

      משה (מוש) גבע, עו"ד
      משרד עורכי דין בתחום המיסים
      שותף מיסים ומשפט - AUREN ישראל

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 077-2346678; מייל: moshe@gevalaw.co.il