מעליות MRL

  • איך נמנעים מעוקץ מעליות MRL?
    מישהו | 09/08/2023 00:34

    ספקי מעליות MRL מוכרים את ההתקנה בזול לקבלנים ובונים על כך שבעלי הדירות אחר כך יהיו כבולים לדמי השירות המופקעים שלהם במשך עשרות שנים.
    האם כשותפים בפרויקט התחדשות עירונית עם שליטה על המפרט של הבניין יש לנו דרך להימנע מהעוקץ הזה חוץ מלהתקין מעליות עם חדר מכונות ולוח פיקוד ישראלי פתוח שכנראה שזו התקנה יקרה יותר בשלב הראשון?
    האם ניתן להכניס לחוזה סעיפים כמו התחייבות של היזם לסבסד את דמי האחזקה, כולל חלפים, של מעלית MRL לתקופה ממושכת של 10 או 20 שנה?
    האם ניתן לדרוש בחוזה שכל מעלית MRL שתותקן תהיה עם לוח פיקוד פתוח והיצרן יתחייב לספק חלפים, לרבות כרטיס אלקטרוני, במחירי עלות לתקופה ארוכה של 10 או 20 שנה?

    • מעליות MRL
      עו"ד אילן הלוי | 20/08/2023 08:53

      מישהוא שלום רב

      הסטנדרט היום הוא מעליות MRL. אני לא יודע אם יש עוקץ או לא ומה יכולת לעבור. אני לא מכיר אף יצרן מעליות או יזם שיתן התחייבות כפי שביקשת. מה שאפשר לעשות הוא תבדוק מראש מי ספקי המעליות שעימם תרצו לעבד ותכניסו להסכם התחייבות שהבחירה תהיה מאחד מהם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com