נזק לרכב שכור שנגרם בחו"ל

  • נזק לרכב שכור בחו"ל
    אייל | 29/07/2023 12:09

    ביום 1.7 חזרתי מטיול בפולין ובו שכרתי רכב לשבוע מחברת השכרה מקומית. ביום 12.7 כ 11 יום לאחר חזרתי לארץ קבלתי הודעה מאותה החברה בדואר אלקטרוני שגרמתי נזק לרכב והם יחייבו אותי בגובה הפיקדון שגבו ממני, קרוב ל 3000 ש"ח. הצילום ששלחו לי הוא צילום לא ברור של שמשת הרכב הקדמית וקשה להבין מה הנזק. זמן קצר לאחר קבלת הודעתם שלחתי להם מייל ובקשתי לדעת מה הנזק שנגרם. מאוחר יותר בערב שלחתי מייל נוסף ובו בקשתי שישלחו לי מסמכים שקשורים לאירוע כמו למשל דו"ח הבדיקה מיום 1.7, הערכת שמאי רכב לעלות הנזק הוכחת תיקון במוסך והתאריך בו הוא נעשה. בנוסף הבעתי את פליאתי על כך שההודעה נשלחה אלי 11 יום לאחר שהחזרתי את הרכב ובקשתי שעד שנסיים את הבירור של טענותי לא לחייב את הפיקדון. שום תשובה מהם לא קבלתי ולאחר יומיים ראיתי שהם גבו את הפיקדון בגובה 3000 זלוטי. יש לציין כי הרכב הושכר דרך אתר שנקרא rentals.com , חברת השכרה מקומית בשם panek ולא נראה שיש לאלה נציגות בישראל. אני משוכנע שהחזרתי רכב במצב תקין, והתעלמותם המוחלטת מפנייתי רק מחזקת את הרגשתי באשר לכך. מהן האפשרויות העומדות בפני מעבר לפנייה לחברת האשראי?

    • נזק לרכב שכור שנגרם בחו"ל
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/07/2023 00:11

      אייל שלום

      יש לך שתי אופציות:

      1. לפנות לחברת האשראי שלך לפי חוק שירותי תשלום

      2. לשכור שירותי עורך דין מקומי בפולין שיפנה לחברה בשמך, אך סביר שהדבר אינו כלכלי לאור שיקולי עלות תועלת

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com