אי התייצבות התובעת בדיני משפחה

  • הוצאות משפט בשל אי התייצבות של התובעת לקדם משפט
    רפאל | 23/07/2023 16:07

    תובעת (בטענה שהיא ידועה בציבור טרם הוכח וכנראה מאד שלא) הגישה תביעה לסעד מזונות. השופט דחה את בקשתה וחייב ב 1000 שקלים חלפו שניים התובעת טרם שילמה.

    התובעת הגישה שוב תביעה לאיזון משאבים ולא הגיעה לדיון קדם משפט בתאריך שנקבע על ידי בית המשפט. בדיון המקדמי השופט ציין שאי הגעה מחייבת קנס, ואכן קנס את התובעת ב 2000 שקלים שגם הם לא שולמו על ידי התובעת. וקבע דיון נוסף.

    האם ניתן לבטל תביעה בשל אי קיום דין על ידי תובעת שמסרבת לשלם הוצאות שהוחלטו על ידי שופט??? אני יודע שאני יכול לפנות להוצאה לפועל אבל יש פה זילזול ואי קיום החלטות שניתנו בתיק ורציתי לשאול האם אתם יודעים על ביטול תביעה בשל אי תשלום כדין ובזמן הליך פתוח?

    • אי התייצבות התובעת בדיני משפחה
      עו"ד אורית אוחנה | 02/08/2023 16:51

      שלום רפאל,

      לפי תקנות בימ"ש לענייני משפחה, תובע שלא מתייצב לדיון, מסתכן בכך שבימ"ש עלול למחוק את תביעתו (אבל הוא יוכל להגיש מחדש) או לדחות את תביעתו מטעמים מיוחדים (ולא יוכל להגישה שוב). לעניין התשלום - כמובן שאתה יכול לגשת להוצל"פ. לגבי אי ההתייצבות - אתה יכול להגיש  בקשה לדחות או לחלופין למחוק את תביעתה, מן הטעמים שפירטת (חוסר תום לב, שימוש לרעה בהליכי משפט  - מומלץ להתייעץ עם עו"ד בהתאם לנסיבות המקרה).

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com