גיליתי שהמחיר ששילמתי גבוה מאד

  • מחיר מופקע
    טלטולה | 14/07/2023 13:12

    שלום, קניתי מכשירנייד בחנות שכונתית ב750 ש"ח. אח"כ גיליתי שנמכר בסביבות 400 ש"ח. ניתן לתבוע?

    • גיליתי שהמחיר ששילמתי גבוה מאד
      ליאור חאיק, עו"ד | 14/07/2023 16:07

      שלום

      לא. מדובר בטעות בכדאיות העסקה והדבר אינו מהווה עילה לביטול חוזה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • אין כאן קשר לנושא כדאיות
        ץ | 23/07/2023 19:58

        מדובר בביטול עסקה צרכנית, שניתן לבטלה מכל סיבה שהיא

        נושא הכדאיות חל רק על חוזים מסחריים, אבל לא לגבי קניה צרכנית.

        עסקה צרכנית מותר לבטל גם אם היא נובעת מחוסר כדאיות.

        בית המשפט העליון (רע"א 3429/13) קבע שביטול עסקה צרכנית אפשרי מכל סיבה שהיא

        ציטוט:

        • אבל השאלה נשאלה בנושא הכדאיות
          חיים | 29/07/2023 08:55

          ייתכן שיש לשואלת עילה אחרת להחזיר את המוצר, אך היא לא שאלה לגביה, ואין רמז בשאלה שמתקיימים התנאים לכך.

          ולמען הדיוק: בציטוט שלך לא נאמר, שניתן לבטל כל עסקה צרכנית מכל סיבה שהיא, אלא שניתן לבטל עסקה כזו, על-פי תקנות הגנת הצרכן, במקרים רבים (לא בכל מקרה) ובתקופת זמן מוגדרת: בענייננו (טלפון נייד) תוך 14 יום, ובתנאי שלא נעשה שימוש במוצר. מנין לך שמתקיימים תנאים אלה?