פיצוץ בצנרת ביוב באחת הדירות

  • פיצוץ בצנרת ביוב באחת הדירות
    ורד | 11/07/2023 21:01

    שלום רב, אודה לתשובתכם

    היה לנו פיצוץ בצינור של הביוב שעובר בכל הבנייו בקומה השנייה של הבניין. בעל הדירה לא שיתף אותנו ברגע הפיצוץ, לא התייעץ ואף לא שלח את הנזק הסרטונים או תמונות. לאחר כמה ימים תלה על דלתות הדיירים מסמך שמציין כי היה פיצוץ ותוקן צינור, בצירוף חשבונית תיקון 3,500 ש"ח (ללא דוח ממצאי אינסטלטור) ודרש תשלום מכל דייר. כמובן שאף אחד לא הסכים לשלם. עכשיו נשלח מכתב מעורך דין, התראה לתשלום לפני נקיטת צעדים. עלי לציין כי השכן שיפץ את דירתו לבד לפני בערך כשנתיים-שלוש, אולי פגע בצינור קלות ועם הזמן הצינור נסדק יותר ויותר.

    שאלתי על מי חלה אחריות התיקון במצב כזה שלא שותפו הדיריים בבנין והאם התנהלות השכן מול הדיירים תקינה והגיונית?

    • פיצוץ בצנרת ביוב באחת הדירות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 09/08/2023 16:28

      שלום ורד,

      אם הפיצוץ והתיקון היו בצינור המהווה רכוש משותף האחריות לתיקונו חלה על כל הדיירים.

      על השכן היה לידע אתכם מראש, אלא אם כן מדובר במצב חרום בו נדרשה פעולה מיידית למניעת נזק נוסף.

      אתם רשאים לבדוק את מהות הנזק ואת היקפו ולקבל הסבר מהאינסטלטור, אבל ככל שהמחיר ששולם סביר ביחס לנזק ושלא תוכלו להראות שהשכן עצמו גרם לנזק ככל הנראה יהא עליכם לשאת בחלקכם בעלויות התיקון.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • ללא תיעוד
        ללא תיעוד | 09/08/2023 19:58

        היי, בהמשך לתשובתך, הדייר המתקן לא שיתף את הדיירים, לא הציג בפנינו את הבעיה או מסמך כלשהו מאינסטלטור ואף שכן לא היה מעורב בתיקון ... סירבנו לשלם מפני שסכום התיקון היה נשמע מוגזם (3,500 שח). קיבלנו מכתב מעורך דין מטעמו וגם לא הגבנו. לדעתי זה ילך לבית משפט.