מרפסת חדשה בניין ישן -אישורים

  • מרפסת חדשה בניין ישן -אישורים
    דן | 04/07/2023 22:14

    שלום ותודה מראש

    שכן מעל אימי (אשה מבוגרת) רוצה לבנות מרפסת בולטת מהבניין (כנראה מרפסת תלוייה )אימי לא מסכימה .

    תוספת רעש , תסתיר לה את השמש , ועוד .

    1)אם תישאר היחידה מכל השכנים שלא חתמה יוכל יהיה להתקין את המרפסת?

    2)השכן יוכל לתבוע אותה?צריך נימוקים לסירובה ?

    3)איך אני יכול לוודא שלא יתחיל פתאום לבנות,ואגיע לדבר מוגמר . שהרי תוך יום זה מורכב .

    תודה שוב

    • מרפסת חדשה בניין ישן -אישורים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 27/07/2023 13:30

      שלום דן,

      לצורך הקמת המרפסת נדרש היתר בניה. למתן ההיתר נדרשת הסכמת 75% מבעלי הדירות בבניין.

      ניתן להגיש לועדה המקומית התנגדות לבקשת ההיתר.

      ההתנגדות תבחן מטעמים תכנוניים בלבד, וככל שתדחה ינתן לשכן היתר בניה.

      ניתן לפנות גם בתביעה לבית המשפט במישור הקנייני והנזיקי - למניעת הבנייה עקב הפגיעה בזכויות אמך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com