האם העדר הכנסות משמע העדר פעילות?

  • האם העדר הכנסות משמעותו העדר פעילות בעסק?
    אני | 24/06/2023 22:26

    העסק הוא פיתוח תוכנה.

    האם פקיד שומה רשאי לטעון שהעדר הכנסות בשנים האחרונות משמעותו העדר פעילות בעסק?

    האם פקיד השומה רשאי לדרוש פירוט של פעילות של הפיתוח?

    מצד שני, איך אפשר להוכיח העדר הכנסות/לקוחות? בן אדם צריך להוכיח שאין לו אחות ושהוא לא גנב?

    עד היום דווח על הפסדים אבל לא נדרש שום זיכוי/ניכוי/ החזר בגין ההפסדים האלו. הם הועברו לשנים הבאות בתקווה שאולי בעתיד יבוקש משהו כנ"ל.

    כל העניין מצביע על התנכלות אישית במסגרת דיקטטורת השחיתות שכבר מזמן חוגגת במדינה הזו.

    • האם העדר הכנסות משמע העדר פעילות?
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 25/06/2023 10:55

      שלום רב,

      ככלל,העדר הכנסות בעסק לא בהכרח מעיד על העדר פעילות.

      בהחלט קיימים עסקים שמשקיעים בפעילותם העסקית, או בפעילות מו"פ שאורכת זמן רב עד שמגיעים לשלב בו ניתן להניב הכנסות.

      לפקיד השומה בהחלט קיימת סמכות לבקש פירוט של הוצאות, עלויות וכל נתון נוסף הנוגע לנתונים הכספיים של העסק.

      גם אם כל העלויות נצברו כך שבסוף כל שנה נבע הפסד והפסד זה טרם קוזז, קיימת לפקיד השומה הסמכות לבדוק ממה נוצרו ההפסדים ולהחליט האם הם מותרים בניכוי כן או לא בבוא העת אל מול הכנסות

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

      • בקשר לפעילות הפיתוח
        אני | 25/06/2023 21:23

        תודה.

        האם אפשר לענות בקשר לפעילות הפיתוח? פקיד השומה רשאי לדרוש ממני פירוט בעניין זה?

        • סמכות פקיד שומה
          עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 27/06/2023 15:15

          פקיד שומה בהחלט יכול לדרוש פירוט והסברים בליווי  מסמכים לפעילות הפיתוח

          בברכה,

          חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
          מנהלת פורום דיני מיסים

          קמפוס יובלים, פארק המדע נס ציונה
          טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il

          • בהסתמכות על מה?
            אני | 04/07/2023 03:17

            סעיף בפקודת מס הכנסה? מקור אחר?