תיקון צו הבית המשותף אחרי בניה

  • סיפוח שטח משותף בטאבו
    אור | 20/06/2023 09:57

    שלום וברכה,

    שכנים קיבלו היתר בניה, בהיתר קיבלו רשות לרצף 13 מ"ר מהחצר המשותפת. הצורה בה זה מופיע בהיתר היא במילים "ריצוף חצר" וסימון השטח המסויים.

    כמובן שעל ההיתר קיבלו חתימות של 2/3 מהשכנים.

    שאלתי - האם הם יכולים ע"ס ההיתר הנ"ל וללא חתימות נוספות מהשכנים לספח את החצר בטאבו?

    הם טוענים שלאחרונה התקנות שונו ע"מ למנוע סכסוכי שכנים והם יכולים לבצע הצמדה ע"ס ההיתר ללא חתימות נוספות.

    שאלה נוספת - האם הם צריכים את חתימות כל השכנים או שמספיק 2/3?

    ואם 2/3 מספיק - מדובר על כל השכנים בבניין או רק באותה כניסה שהחצר רלוונטית לגביה?

    (אנחנו 4 כניסות והחצר לא רלוונטית ל-3 הכניסות האחרות)

    תודה רבה רבה.

    • תיקון צו הבית המשותף אחרי בניה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 04/07/2023 10:30

      שלום אור,

      לצורך תיקון צו הבית המשותף באופן שמצמיד חלק מהרכוש המשותף לדירה נדרשת הסכמה של כל בעלי הדירות בבניין.

      אם ההצמדה היא בשל עבודות להרחבת הדירה נדרשת הסכמה של 75% מבעלי הדירות שלהם צמודים לפחות 2/3 מהרכוש המשותף.

      על מנת להכריע אם יש צורך בהסכמת בעלי הדירות בכל האגפים יש לבדוק את תקנון הבית המשותף.

      הסכמת הדיירים להיתר הבניה אינה מהווה בהכרח הסכמה להצמדת הרכוש המשותף. כשתוגש הבקשה לתיקון צו הבית המשותף תנתן לבעלי הדירות שאינם מסכימים לכך אפשרות להגיש התנגדות למפקח על רישום המקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com