אי גילוי נאות והטעייה על ידי מוכר אופנוע

  • אופנוע מתצוגה
    אופנוע מתצוגה | 18/06/2023 14:11

    לפני כחודש קניתי אופנוע מאדם פרטי ושילמתי עליו את מחיר המחירון.

    ברשיון הוא הופיע כיד שלישית - וסיפר שאת  האופנוע מאדם פרטי.

    ברשיון לא צוינה בעלות חברה נוכחית או קודמת.

    לזהות הבעלים הקודמים הגעתי רק כשהגעתי פיסית-לאחר קביעת תור- למשרד הרישוי.

    הסתבר ש:

    1. בשנתיים הראשונות היה האופנוע רשום ע"ש היבואן-ואף שימש רכב הדגמה שלהם ללקוחות מזדמנים.

    2. לפני כשנה רכש מהם את האופנוע אחיו של המוכר.  חודש לפני שקניתי הועברה הבעלות בין האחים- ובכך נמחקה ההערה לגבי היות האופנוע בבעלות חברה( כנראה שלכן גם בוצעה ההעברה).

    3. בדקתי את האופנוע לפני הקניה-הבדיקה היתה תקינה- אך כשהגעתי כבעלים למוסך לברר אם יש צורך בטיפןלים- התברר שהאופנוע עבר תאונה קשה חודשיים לפני שקניתי אותו- שלא ניתן היה לזהותה בבדיקה אך משפיעה על ערכו משמעותית.

    אציין שבזיכרון דברים שנכתב ונחתם עי שנינו ממש לפני המכירה לא הוזכרו במילה אף אחת מהבעיות האלה.

    שאלתי:

    1. יש לי סיכוי בתביעה בהליך תביעות קטנות נגד המוכר? איני רוצה לבטל את העסקה- כבר השקעתי באופנוע לא מעט זמן וכסף- אך לו הייתי מודע-ולו לעניין הבעלות ברכב הדגמה בשירות היבואן- המחירון היה 15000 שח פחות- שלא לדבר על התאונה.

    2. נודע לי שאותו יבואן-יבואן רשמי- נוהג להשתמש ב"אנשי קש" כדי "להלבין" אופנועים ששימשו אצלו ולהציגם האופנועים בבעלות פרטית-מדובר ב"מיזם" בו מרוויח היבואן ו- ומגלגל על הצרכן הקטן -סכומים שמצטברים לגיליון שח בשנה-כל זאת בגלל מחיקת הבעלות הראשונה כשיש יותר משתי בעלויות.   יש למי לפנות בנושא זה? מרגיש שמשרד התחבורה לוקח חלק עם יבואנים בהונאת א זז רחים תמימים.

    • אי גילוי נאות והטעייה על ידי מוכר אופנוע
      ליאור חאיק, עו"ד | 18/06/2023 17:07

      שלום

      ייתכן וכן, לאור הטעיה ואי גילוי נאות מצד המוכר, אך צריך לבדוק את הדברים לעומקם על מנת להבין האם ישנה עילה טובה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com