רישום דירות על ילדים קטינים

  • רישום 2 דירות על 4 ילדים - כל דירה
    מיכל | 17/06/2023 11:38

    שלום רב

    יש ברשותנו 2 דירות שאנו משכירים , ובנוסף דירה שלישית בה אנו גרים עם ילדנו הקטנים (שנתיים ועד 12). אנו משלמים למס הכנסה עבור שכירות 2 הדירות. אחד מילדנו אובחן לאחרונה עם אוטיזם בתפקוד גבוה מאד. שתי הדירות עדיין ממושכנות (לטובת רכישת הדירה השלישית בה אנו גרים).

    אנו מעוניינים לחסוך ככל הניתן בהוצאות ולדאוג לעתיד ילדינו. בין כה הכוונה שלנו להוריש לארבעתם את הדירות בבוא העת (להוריד בחלוקה שווה).

    האם ניתן לרשום על ילדינו דירות שעדיין ממושכנות?

    במידה ולא - בשנים הקרובות הן כבר לא תהיינה ממושכנות, ולכן נשמח למענה ליתר השאלות.

    מה הייתרונות של רישום 2 הדירות המושכרות על ארבעת ילדנו - כל אחת מהן (רבע על כל ילד) ?

    ומה החסרונות של המהלך?

    כמה כסף צפוי לעלות כל המהלך הזה (אגרות, שכר טרחה של עו"ד וכל המעורב בכך)?

    האם אנו כהורים , נוכל להמשיך לחתום על חוזי השכירות כאפוטרופוסים ובאי כוחם של הילדים?

    האם זה דורש מסמך מיוחד מבית משפט (שנחתום במקומם על חוזי שכירות)?

    האם ניתן לרשום דירה על ילד עם אוטיזם בתפקוד גבוה?

    האם כל ילד יצטרך לשלם מס רכישה (כל ילד "ירכוש" רבע משתי דירות)?

    האם כל ילד יצטרך לשלם מס שבח במחירת הנכסים בבוא העת?

    האם יש ייתרון כלשהו לרשום עליהם גם את הדירה השלישית בה אנו מתגוררים, מהו?

    תודה רבה והתנצלות מראש על ריבוי השאלות.

    • רישום דירות על ילדים קטינים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/06/2023 13:55

      שלום מיכל,

      העברת זכויות בדירות לקטינים היא עסקה במקרקעין שיש לקבל לגביה אישור של בית המשפט לענייני משפחה. בית המשפט יבחן אם קבלת הדירות, בעיקר ככל שמדובר בדירות ממושכנות, משרתת את טובת הקטינים.

      כל עוד הילדים קטינים תוכלו לטפל בשמם בהשכרת הדירות. סביר להניח שבית המשפט יקבע תנאים לגבי העברת הכספים לילדים ושמירת ערכם. מעת שיהפכו לבגירים תדרש הסכמתם לכל פעולה שתעשו בדירה.

      יש להבין שהעברת הזכויות בדירה אל הילדים מוציאה אותן מכלל רכושכם ואתם לא תהיו חופשיים לבצע בהם עסקאות ככל העולה על רוחכם, אלא תדרשו לקבל אישור בית המשפט בגין כל עסקה כזו. בית המשפט יקבע תנאים להבטחת זכויות הילדים לקבלת התמורה.

      העברת דירה ממושכנת דורשת אישור של הבנק למשכנתאות. בהעדר מקורות הכנסה לילדים סביר להניח שהבנק יתנגד או יתנה את ההעברה בתנאים.

      העברת הדירות לילדים תחייב אותם במס רכישה בשיעור 1/3 מ 8% שכן הילדים נחשבים בעלי דירות נוספות מכל היותם בני התא המשפחתי שלכם.

      לפני ביצוע כל פעולה מומלץ מאוד לפנות ליעוץ משפטי פרטני ולבחון האם העברת הדירות לילדים משרתת את טובתם ואת טובתכם.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com