קיר מחסן משותף

  • קיר מחסן משותף
    דני | 15/06/2023 17:55

    שלום

    הקיר של המחסן שלנו משותף עם השכן, הייתה יחידה לא מאושרת שהרסנו אותה במקום המחסן וכרגע בונים מחסן חדש במקומה באישור.

    השאלה היא לגבי הקיר הישן בגלל שהוא הגבול בין המגרשים אני חייב לטפל בו? השכן טוען שהקיר יכול ליפול,הצעתי לו שנעשה גדר משותפת חדשה ביחד והוא מסרב בתוקף טוען שהאחריות על הקיר היא עלי האם זה נכון או שהאחריות היא משותפת בגלל שזה קיר משותף? (בלי קשר הקבלן אומר שיחזק את הקיר ביציקה בטון של הגג מחסן, פשוט יקח כמה ימים)

    • קיר מחסן משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/06/2023 13:33

      שלום דני,

      כעקרון הוצאות תחזוקה של קיר בגבול 2 מגרשים חלות על שני הצדדים במשותף.

      ואולם - אם נגרם נזק לקיר ע"י אחד הצדדים אחריותו לתקן נזק זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com