אי הצגת המחיר הכולל

  • עמלה עבור רכישת סיגריות
    דני | 14/06/2023 14:33

    שלום,

    ברצוני להתייעץ בעקבות מקרה שקרוב משפחה שלי עבר,

    באחד הקיוסקים ברמת גן מוכרים סיגריות ומוצרי טבק, האומנם אם ברצוני לשלם בכרטיס אשראי המוכר מוסיף שקל למחיר העסקה ומחייב את הלקוח לרכוש עוד מוצר מהחנות שעלותו לפחות 10 ש"ח, לטענתו אם אשלם במזומן אז לא יהיו שום תוספות למחיר והסיבה לכך שהוא לא מרוויח אם משלמים בכרטיס אשראי, מה שאין הגבלה על סכום בקניה בכרטיס אשראי, אם ארכוש פשוט מסטיק ב5 שקלים זה בסדר מבחינתו.

    המקרה הדליק לי נורה אדומה מכיוון שאיך יכול להיות שיש מוצר בחנות, שיש לו מחיר, ולקוח רוצה לרכוש את המוצר אבל המוכר לא מאפשר מכירה אלה אם כן זה בתנאים שנוחים לו יותר ובכך דורש מהלקוח לרכוש עוד מוצר שאינו רוצה מלחתחילה(שלא בגדר מבצע, או המלצה), האם בחוק הגנת הצרכן לא מוזכר שום דבר שאמור להגן מפני דבר כזה? איך יכול להיות שבמקרה ואשלם למוכר במזומן אז פתאום יהיה לו רווחי יותר למרות שמבקש תוספת של 1 שח עבור הקניה באשראי?

    אשמח לעצה, בכבוד רב,

    דני.

    • אי הצגת המחיר הכולל
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/06/2023 19:36

      שלום

      על פניו נראה שמדיניות העסק בעייתית ואינה עולה בקנה אחד עם החקיקה הצרכנית, ואף נוגדת את סעיף 17 לחוק הגנת הצרכן.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com