חסימת חלון מצד השכן והפרעה של צמחיה באופן קבוע

  • חסימת חלון מצד השכן והפרעה של צמחיה באופן קבוע
    אורי | 12/06/2023 09:14

    שלום,

    אני גר בבית פרטי והשכן שלי רכש ממ"ד נייד והתקין אותו בסמוך לבית שלי, אך בתוך השטח שלו.

    לצערי הממ"ד חוסם את אחד מחלונות הבית שלי ולמעשה הנוף שיש לי מהחלון הוא בטון מזוין מאוד צמוד לחלון, במרחק שלא מאפשר להנות מהחלון.

    האם יש משהו לעשות בנדון? האם ישנם כללים כלשהם לנושא הזה, הרי הגם שמדובר בשטח שלו, החסימה משליכה על איכות המגורים שלי.

    חשוב לי לציין כי אני בדין ודברים עימו מזה זמן רב, לאור העובדה שהגידולים שלו בגינה פולשים אלי ומלכלכים את הגינה שלי, תוך פגיעה בגדרות הגינה ובניקיון המתחם שלי (דבר מאוד חשוב לאור ריבוי נחשים באזור).

    במילים אחרות, מדובר בעוד פרק בשכנות הלא כ"כ מוצלחת ביננו.

    אורי

    • חסימת חלון מצד השכן והפרעה של צמחיה באופן קבוע
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/06/2023 12:44

      שלום אורי,

      לגבי הממ"ד - נדרש היה היתר להצבתו, ובמסגרת הבקשה להיתר יכול היית להגיש את התנגדותך. ככל שהממ"ד הוצב ללא היתר תוכל לפנות לועדה המקומית.

      לגבי מטרדים אחרים - נא פנה לפורום נזיקין באתר זה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com