אדם אחר עבר עבירה ברכב שלי

  • הסבה
    רנן | 02/06/2023 12:28

    ברכב שלי נהג אדם אחר שהוא בן משפחתי וקיבל דוח חניה מדרכה מעיריה

    יש  עילה לבקשה להשפט / לביטול דוח

    האם חובה קודם לבקש להסב את הדוח על שם הנהג

    או ניתן גם ככה לפרט את הנימוקים שהם נימוקים שקשורים לנכותו של מי שנהג ברכב בלי להסב דוח?

    אני מעדיף להשאיר את הדוח על שמי. האם זה אפשרי להשאיר על שמי ולמרות זאת לטעון אתה טוענות שקשורות לנהג

    • אדם אחר עבר עבירה ברכב שלי
      יעקבי | 04/06/2023 22:45

      שלום רנן,

      פקודת תעבורה 27ב מטילה אחריות לכל מה שקורה עם הרכב על בעל הרכב זולת אם הוכיח מי נהג ברכב.

      להלן ציטוט:

      (א) נעשתה עבירת תעבורה ברכב, רואים את בעל הרכב כאילו הוא נהג ברכב אותה שעה או כאילו העמידו או החנה אותו במקום שהעמדתו או חנייתו אסורה על פי חיקוק...,

      אדם נכה הנוהג ברכבך, שאינו רשום כרכב של נכה או מלווה נכה, לא זכאי לפריבילגיות בעניין החניית הרכב בניגוד לתקנות התעבורה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע

      • הסבה
        הסבה | 04/06/2023 23:01

        א. תודה  על התיחסותך

        ב.  מה שציינת פחות עונה לשאלה.  ואין לי שאלה אם אדם נכה זכאי לכך / אחרת / אם תתקבל פנייתי.

        ג. אודה למענה ל מה ששאלתי:

        ד. אם ניתן לטעון טענות וראיות לגבי אדם אחר מבלי לבקש להסב על שמו את הדוח?