הערת אזהרה לפי סעיף 126 המנעות מעסקה

  • הערת אזהרה לפי סעיף 126 המנעות מעסקה
    הערת אזהרה לפי סעיף 126 | 26/05/2023 16:27

    שלום,

    2 שאלות.

    קיים נכס בבעלותי, כתבתי הערת אזהרה בגין המנעות מעסקה לטובת אחותי הגדולה על בסיס הסכם משפטי שעשינו לצורך איזון הירושה של הורינו לאחר 120.

    א. האם יהיה ניתן בעתיד להשכיר את הנכס לתקופות קצרות גם ללא הסכמת אחותי? להבנתי השכרה לתקופה קצרה מ5 שנים איננה מצריכה רישום הזכות בטאבו ואינה עסקת מקרקעין כך שאין בעיה.

    ב. במידה ולאחר 120 של ההורים ואיזון הירושה, אחותי תתנגד להסרת ההערה, להבנתי הדרך היחידה שניתן להסירה זה על ידי צו בית משפט...רציתי להבין כמה סבוך התהליך במידה ומחיקת ההערה מגובה בהסכם משפטי גם היא...כמה זמן לוקח עד להסרת ההערה ופסיקה, ומה ההשלכות הנוספות (לא מוצא על זה מידע אינטרנטי).

    תודה מראש,

    • הערת אזהרה לפי סעיף 126 המנעות מעסקה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/06/2023 16:00

      שלום רב,

      על מנת לדעת מאילו עסקאות התחייבת להמנע יש לעיין בהסכם. ככל שההסכם אינו קובע אחרת, לרוב הערת אזהרה איננה מונעת השכרה לטווח קצר.

      על מנת למחוק את הערת האזהרה בלי שיתוף פעולה של אחותך יהיה עליך להגיש לבית המשפט תביעה כנגדה. לרוב, הליכים בבית משפט אינם הליכים מהירים. לא ניתן להסיק את מורכבות ההליך מנתוני השאלה.

      בקבלת יעוץ מתאים לפני חתימת ההסכם ניתן היה למזער את הסיכון של אי מחיקת הערת האזהרה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com