הגלאי בסופר ציפצף

  • הזמזם בסניף ציפצף הושפלתי ברבים
    גיל גולן | 23/05/2023 16:25

    לעו"ד שלום רב                                                      מתנצל מראש על אריכות הפניה.

    נכנסתי לחנות כולבו גדולה וידועה רכשתי מוצרים שילמתי קבלתי קבלה בפתח היציאה הזמזם ציפצף ונעצרתי  ע"י השומר לברור ובדיקה לסיבת הציפצוף.     נפגעתי מאוד בלשון המעטה ובקשתי מיד או שיזמינו משטרה או שהקב"ט יגיע דחוף. בשלב זה נתנו לי לשוחח עם מנהלת הכלבו  שאמרה שידועה לה שיש תקלה בעיה בגלאי והיא לא נמצאת בסניף אז בקשתי שוב - משטרה או קב"ט או את הסגן או מנכ"ל               לאחר דקות ארוכות והתעקשות הגיע הקב"ט שציין שיש בעיה בחיישן הגלאי והם מתנצלים -אמרתי שאני לא מקבל את ההתנצלות - ואני דורש תחילה את פרטיו ושל המנהלת . ואני דורש פיצוי במקום למיצוי העוולה ונאמר לי שאין הליך פיצוי מלבד התנצלות וזה מה יש.  בשלב זה הקב"ט לקח השקית והחשבונית לבדיקה בקופה לברור סופי שלא גנבתי כלום.

    *שאלתי את הקב"ט המתחכם איך יכול להיות  קשר לגלאי ביציאה עם הקופאית העבירה המוצרים בתוף המערבל שאמור לנטרל  הזמזם המוצמד למוצר ולשרוף אותו ובכך להוציא הברקוד משימוש וזיהוי הגלאי ביציאה - תמוה. תקלה בתוף ובזמזם, בושה.         * חזרתי ושאלתי אתם מודעים ומודים שיש בעיה אז למה הקופאית לא העבירה השקית מוצרים  ביציאה למניעת עוולה והשפלה של לקוח ונאמר לי זה מה יש - מצער לשמוע זאת אמרתי                                               *ואיך זה שלא העמדתם שלט הודעה לידיעת הלקוחות טרם היציאה והעברת הלקוח חוויה פוגענית ויותר מזה הוספתי מדוע השומר טרם  בהתקרבות ליציאה לא פונה ללקוח ולוקח השקית להעביר אותה ביוזמתו- קבלתי גיחוח עלוב                                          *כששאלתי מדוע לא סוגרים את דלת היציאה    הבעייתית הרי יש לכם בסניף 2 יציאות / כניסות  וזאת כדי לתת שרות איכותי ומקצועי כנדרש ובכך למנועה פגיעה ועוגמת נפש בלקוח -מדוע אתם לא מגדילים ראש ומזלזלים. לא קבלתי תשובות ולא התייחסות רצינית.                                                                    *פניתי יום אחרי למוקד פניות ציבור והתלוננתי  .    אחרי 10 ימים חזרתי והתקשרתי ביוזמתי - ונאמר לי      עברנו על המצלמה ולא התרשמנו שהתרחש עוולה       (מה שאומר שהמצלמה עבדה והמקרה צולם)          ואין לנו אפשרות למתן פיצוי מלבד התנצלותינו.             - יש לי תעוד של הסניף השומר והקב"ט ושיחות טל'.      לעו"ד. *מה עמדתך לגבי המקרה שעברתי ?          *אני מתארגן לקראת הגשת תביעה קטנה           בבקשה מה הסיכוי ומה חשוב לארגן לקראת התביעה?

    בתודה מראש                                                       בכבוד רב

    • הגלאי בסופר ציפצף
      ליאור חאיק, עו"ד | 24/05/2023 10:54

      שלום

      מדובר במקרה מורכב ועל פניו יש לחנות טענת הגנה בדבר תקלה בגלאי. מצד שני, אם הייתה תקלה מתמשכת בגלאי מן הראוי שהיו מטפלים פה ולא משאירים את המצב כמו שהוא.

      השאלה המרכזית היא האם השפילו אותך או ביזו אותך בפרהסיה לעיני קהל, היא שאלה עובדתית והיא נגזרת של הבאת ראיות. ככול ומדובר בענין של בירור של כמה שניות באופן מכובד לאחר שהגלאי ציפף אני מתקשה לראות עילת תביעה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com