סיכון משתמשי דרך ע"י שוטר

  • שוטרת תפסה בהפתעה את כידון האופניים בעת נסיעה
    עינת | 22/05/2023 21:23

    נסעתי על האופניים בניגוד לחוק, עם קסדה, אך על המדרכה ועם שתי אוזניות. עברתי ליד אנשים ולא הבחנתי כי הם שוטרים, או שלא יחסתי לכך חשיבות כי לא היה לי בראש שאני עושה עברה. לפתע האופניים נעצרו בחוזקה ועפתי קדימה. בנס לא נפלתי מהאופניים והתרסקתי על הפנים, כי נסעתי במהירות והעצירה היתה פתאומית ולא צפויה. מלבד השוטרים לא היו עוד אנשים ברחוב והוא היה רחב כך שנסעתי במהירות...לא קיבלתי דוח, רק אזהרה. האם מותר לשוטרת לעצור אותי בצורה כזו ברוטלית ולסכן אותי כך? למעשה לגרום לתאונת דרכים במתכוון. היא תענה שאני ברחתי ממנה, אך כאמור הייתי עם אוזניות ולא ידעתי שקראו לי לעצור, אחרת בודאי שהייתי עוצרת. לא יודעת אם זה בכלל רלוונטי גם שכך חשבה ומצדיק את האלימות והסיכון שנגרם.  תודה מראש לעוזרים אשמח להסבר על המצב החוקי, מניחה שיש התייחסות לכך בתקנות פנימיות של המשטרה.

    • סיכון משתמשי דרך ע"י שוטר
      עו"ד דוד אריכא | 23/05/2023 09:16

      עינת שלום,

      את מתארת חוויה לא נעימה בכלל וצר לי שנאלצת לחוות אותה.

      אכן ישנם תנאים והוראות לאופן שבו שוטר אמור לעצור רכב שביצע עבירה ו/או לביקורת ובשום פנים ואופן אסור לו לסכן את שלומם של משתמשי הדרך ואף לא את עצמו. אני לא אלאה אותך בכללים אבל בהחלט אומר לך שלפי תיאורך ובכלל נסיבות המקרה ההתנהגות של השוטרת הייתה פסולה. ישנה אפשרות לא מבוטלת שבשל כך קיבלת אזהרה ולא דו"ח ברירת משפט (קנס) אשר היה מקנה לך את האפשרות להגיע לבימ"ש ולשטוח טענותייך אלו.

      מבלי לזלזל חלילה באירוע שנאלצת לעבור לאור העובדה שלא קיבלת קנס ו/או נקודות על אף שאת אומרת שביצעת עבירה, הייתי ממליץ להניח לזה.

      האופציה הנוספת היא להתלונן על השוטרת במח"ש.

      מקווה שתשובתי עזרה ולו במעט, המשך שבוע נפלא.

      בברכה,
      דוד אריכא, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      הרב רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com

      • שאלה
        עינת | 23/05/2023 09:55

        תודה רבה דוד. הגשתי כבר אחרי האירוע תלונה במח"ש כי הייתי נסערת. האם יש אפשרות שיבטלו לא האזהרה בדיעבד ויתנו לי דו"ח?

        • ביטול אזהרה ומתן דו"ח ברירת משפט (קנס)
          עו"ד דוד אריכא | 23/05/2023 10:02

          לא מכיר אפשרות כזאת. לשוטר בשטח יש מרחב שיקול דעת באם לתת דו"ח ברירת משפט או הזמנה לדין, אזהרה למי שעומד בקריטריונים וכן אף לא לרשום דו"ח בכלל.

          הייתי ממליץ בכל זאת לנסות לתקוף מכיוון אחר ולבקש ביטול דו"ח האזהרה ע"י פניה למרכז פניות נהגים ארצי ואף לצרף העתק מן התלונה שהגשת. מאחל בהצלחה והייתי אפילו רוצה לדעת מה תוצאת ההליך.

          מצרף לך קישור לנוחות:

          https://www.gov.il/he/service/drivers_inquiries_forms

          בברכה,
          דוד אריכא, עו"ד
          מנהל פורום דיני תעבורה

          הרב רפפורט 3, כפר סבא
          טלפון: 052-6385549 ; מייל:davidaricha.law@gmail.com

          • תגובה
            עינת | 23/05/2023 10:16

            מלא תודה רבה. אעדכן .