חניה על המדרכה

  • דוח חנייה משטרתי
    דוד | 21/05/2023 17:30

    קבלתי דוח חנייה מהמשטרה - חניתי עקב מצוקת חנייה (כל הזמן אין מצב לחנייה באזור בלילה) כאשר 2 גלגלים על המדרכה באדום לבן.

    הם ניתן לבטל עקב 2 טענות:

    1) בדו"ח מצויין שחניתי עם 4 גלגלים - המדרכה צרה אין מצב להחנות עם 4 גלגלים.

    2) בתיאור מילולי מצויין -"חנית את הרכב כאשר ארבעת הגלגלים על המדרכה"
    אבל בנסיבות המקרה כותב השוטר :"בעודי על מדים ובתפקיד הבחנתי ברכב הנל אשר חונה עם שני גלגלים על המדרכה" - ז"א סתירה בין התיאור המילולי לבין נסיבות המקרה על כמות גלגלים

    3) גובה הקנס 500 ש"ח מתאים ל-4 גלגלים - כאשר השוטר טוען 2 גלגלים וא"כ הקנס צריך 250 ש"ח

    האם להיבקש להישפט או לבקש ישר מהמשטרה לבטל את הדו"ח?

    • חניה על המדרכה
      יעקבי | 21/05/2023 23:23

      שלום דוד,

      תקנת תעבורה 72(א)(2א) אוסרת חניה על המדרכה.

      באכיפה יש התייחסות לקולא (250 ש"ח) ולחומרה(500 ש"ח).

      חניה עם שני גלגלים על המדרכה ונותר מירווח של 1.3 מטר במדרכה למעבר הולכי רגל = 250 ש"ח.

      חניה עם 4 גלגלים על המדרכה = 500 ש"ח.

      חניה עם שני גלגלים על המדרכה אך לא נותר מירווח של 1.3 מטר למעבר הולכי רגל = 500 ש"ח.

      בתיאורך ציינת שהמדרכה צרה מכאן שלא הותרת מירווח כנ"ל. הדו"ח מוצדק.

      לציין שבעצם חניה זו עברת שתי עבירות (חניה על המדרכה וחניה לצד אבני שפה אדום-לבן). הקנס המצטבר יכל לעמוד על 750 ש"ח.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע

      • בהמשך למקודם
        דוד | 22/05/2023 01:32

        לא התייחסת לכך שנמצאת סתירה בדו"ח הדוח עצמו - השוטר מעיד שהייתה חנייה עם 2 גלגלים על המדרכה בעוד שבהסבר המילולי בתוך הדו"ח כתוב שעמדתי עם 4 גלגלים

        (מצ"ב הדוח לעיון)

        האם על הסתירה הזאת ניתן לבקש לבטל את הדו"ח?

        • חניה על המדרכה (המשך)
          יעקבי | 22/05/2023 12:23

          שוב שלום דוד,

          אפשר שמדובר כנראה בטעות סופר.

          משקל הטעות לעומת העובדה בשטח מטה את הכף,

          בדו"ח נמצא חסר והוא אי ציון העובדה שנותר מירווח הקטן מ- 1.3 מטר למעבר ה"ר.